Keeperstrainer René Stam gaat ADO Den Haag deze zomer verlaten, hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Ajax. Stam heeft een immens groot en mooi verleden bij onze Haagse club.

Nadat hij zijn carrière was begonnen bij AZ`67, kwam Stam in 1984 naar FC Den Haag, later ADO Den Haag, om er twaalf jaar te blijven. ADOFans heeft een mooi overzicht gemaakt van al zijn duels voor ADO Den Haag, waarin maar liefst 333 competitiewedstrijden opvallen en ook vier Europese duels in het seizoen 1987 - 1988.
Stam keepte na 1996 nog twee seizoenen bij FC Utrecht, voordat hij eigenlijk koos voor zijn maatschappelijke carrière. Met zijn eigen bedrijf verkocht hij tijdschriften. Maar de voetbalwereld bleef trekken, in 2000 werd hij parttime keeperstrainer bij ADO Den Haag. Eén jaartje ging hij er tussen uit, want keeperstrainer zijn bij een BVO bleek parttime niet te kunnen, in 2002 kreeg hij een fulltime dienstverband.
Ook bij de jeugdopleiding gaf Stam vele trainingen aan talentvolle keepers en hij had jarenlang zijn eigen keepersschool. Vanaf komende zomer gaat Stam bij Ajax de keepers van het beloftenelftal, de A1, A2 en de B1 onder zijn hoede nemen. En ze zijn gewaarschuwd, want iedereen die de trainingen in het Zuiderpark wel eens bekijkt weet hoe zwaar hij het kan maken voor de keepers.

Over de opvolging van René Stam zal de komende weken meer duidelijk worden.

ADO Den Haag wenst René Stam heel veel succes in zijn verdere loopbaan en wil hem vanaf deze plaats heel hartelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet voor onze club, als speler en als trainer.