De vrouwen van ADO Den Haag spelen op woensdag 19 mei in het ADO Den Haag Stadion de laatste wedstrijd van dit seizoen. De Haagse vrouwen zijn al zeker van een tweede plaats op de eindranglijst. Tegenstander is Willem II dat derde plaats inneemt en 8 punten onder ADO Den Haag staat.

ADO Den Haag heeft zich afgelopen woensdag na een knappe 1-2 overwinning in Heerenveen verzekerd van de tweede plaats op de eindranglijst. Hiermee is de uitstekende prestatie van het seizoen 2008-2009 door de Haagse vrouwen geëvenaard. Willem II werd in Tilburg door AZ met liefst 0-6 afgedroogd en hielp AZ hiermede wel heel gemakkelijk aan een vroegtijdig landskampioenschap. Door deze slechte prestatie in eigen huis heeft Willem II de spanning van het komende duel afgehaald.

Toch zullen de Tricolores uit Tilburg met opgeheven hoofd afscheid willen nemen van deze competitie en de nare nasmaak van de nederlaag tegen AZ willen wegspoelen. Hetzelfde geldt voor ADO Den Haag dat de twee uitnederlagen van 3-1 en 2-1 eerder dit seizoen tegen de Brabantsen wil rechtzetten. De laatste thuisoverwinning van ADO Den Haag tegen Willem II dateert van 13 januari dit jaar. Onder ijskoude en barre weersomstandigheden werd Willem II in Den Haag toen met 1-0 verslagen door een vroeg doelpunt van Mandy van den Berg.

Sinds de invoering van de Eredivisie Vrouwen speelden ADO Den Haag en Willem II elfmaal tegen elkaar. Zesmaal ging de winst naar de Tricolores uit Tilburg en viermaal zegevierde ADO Den Haag. Eenmaal werd het gelijk. Doelsaldo 21-13 in het voordeel van Willem II. Tot op heden is Willem II in de competitie altijd voor ADO Den Haag de moeilijkste tegenstander geweest. Echter gezien de vorm waarin de ploeg van trainer/coach Sarina Wiegman momenteel verkeert, is een Haagse overwinning toch het meest waarschijnlijke. Voor Willem II breken echter moeilijke tijden aan gezien de zorgelijke situatie waarin de club thans verkeert.

De wedstrijd ADO Den Haag – Willem II wordt op woensdag 19 mei in het ADO Den Haag Stadion gespeeld. Het stadion is gelegen aan het Haags Kwartier 55 (nabij Schelde voor de routeplanners) te Den Haag. Voor het publiek zal de Eretribune zijn opengesteld. Aanvang is 19:30 uur. De toegang is GRATIS.

Voor een routebeschrijving zie CONTACT op de ADO Den Haag website.