Voor het merendeel van de teams van de opleiding zit de competitie erop na afgelopen zaterdag. ADO Den Haag A1 verloor geflatteerd met 4-2 van de Twente Academie A1. ADO Den Haag B1 sloot het seizoen in stijl af via een mooie 5-1 zege op NAC Breda B1. Winst was er verder voor B2, C1, E top en E1.

Twente Academie A1 – ADO Den Haag A1 4–2
ADO Den Haag A1 speelde vandaag de laatste wedstrijd van de competitie uit bij de voetbalacademie Twente A1. Voor beide teams stond is deze wedstrijd niets meer op het spel. ADO Den Haag kwam al na 4 minuten op achterstand via een hele goede aanval van Twente, die door de spits van de thuisploeg koppend werd afgerond, 1-0. Hierna kreeg ADO Den Haag meer grip op de wedstrijd. De resulteerde in paar mogelijkheden voor ADO Den Haag. Toch bleef de ruststand 1-0. Na rust hetzelfde beeld en dat resulteerde na 57 minuten in de 1-1.

Hicham Faik verraste de keeper van Twente die door het natte gras zich op de bal verkeek en via de paal de 1-1 zag binnenvallen. ADO Den Haag bleef het spel domineren. Na een slecht moment in de verdediging kwam de Twente Academie op 2-1 via een mooie lob. In de 79ste min kwam na een goede combinatie Patrick Batist alleen voor de keeper en van rand strafschopgebied schoot beheerst in, 2-2. ADO Den Haag rook de overwinning en vlak daarna schoot Patrick Batist hard op de lat. Helaas werd het in de 85ste min 3-2 voor de Twente Academie en ging ADO Den Haag alles of niet spelen. In de 90e minuut werd het tegen de verhouding 4-2 in. Een afstandschot van ongeveer 30 meter ging over keeper Tom Boks heen. Daarna floot de prima leidende scheidsrechter Jan van Dijk af en kreeg ADO Den Haag te weinig in deze wedstrijd.

Langs deze weg willen de spelers en staf van A1 de Hoofdsponsor van de jeugdafdeling, Van Arkel Incasso, bedanken voor alle steun dit seizoen!

Scheidsrechter: Dhr. Jan van Dijk

Opstelling ADO Den Haag:
Tom Boks; Diederick Hoogerwaard; Peter Korteling; Patrick Batist; Ferry de Jong; Boy Wotte; Mike van Duinen; Hicham Faik; Jasper van Lingen(51ste min Niels van Pelt) ; Adil Tihouna(71ste min Donny van der Dussen) ; Stanley Elbers

ADO Den Haag B1 – NAC Breda B1 5–1
Na een moeizaam seizoen sloot ADO Den Haag B1 de competitie af met een klinkende 5-1 overwinning op degradant NAC Breda B1. Na een lastig begin van de wedstrijd werd deze opengebroken door de eerste treffer van ADO Den Haag. Het was centrale verdediger Alexander Bjelica die met een prachtig schot de 1-0 op het scorebord noteerde. Na deze openingstreffer was het de beurt aan Jordy Toorenburg. De naar Feyenoord vertrekkende spits scoorde in zijn laatste wedstrijd voor ADO Den Haag 3 maal. Voor rust deed hij dit 2x zodat de ruststand 3-0 was, en na rust prikte hij er nog eentje bij. Abbas al Tamimy zorgde vervolgens voor de 5-0 waarna NAC Breda vlak voor tijd nog de eer wist te redden door eenmaal tegen te scoren.

ADO Den Haag B2 – TOP B1 7–4
Op een moeilijk bespeelbaar veld ging de wedstrijd in de 7e minuut los. Binnen 20 minuten werden er 6 doelpunten gescoord eerlijk verdeeld over beide teams. Na de 1-0 van Desko Destanovic kwam ADO Den Haag op 2-0 door een doelpunt van Mark du Chatenier. Na de 1-2 kwam ADO Den Haag op 3-1 via een benutte strafschop van Timo Ruigrok. Binnen 3 minuten kwam TOP op gelijke hoogte (3-3) waarna het genoeg was tot de rust. In de 1e minuut zette ADO Den Haag weer de toon door Timo Ruigrok (4-3). Hierna werd het rustig in het veld tot de 60e minuut waarbij Mark du Chatenier zijn 2e doelpunt in deze wedstrijd mocht intikken na een schot van Axel Lokange op de lat. 3 minuten later bracht Rodney van der Meijs de stand alweer op 6-3. Desko Stavanovic deed ook in de 72e minuut een duit in het zakje door de 7-3 binnen te werken waarna TOP de wedstrijd afsloot met de 7-4.

ADO Den Haag C1 – Willem II/RKC C1 3–0
Vandaag de laatste thuiswedstrijd voor ADO Den Haag C1 tegen Willem II/RKC C1, de kampioen van dit jaar. ADO Den Haag begon goed en scherp aan de wedstrijd wat resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong door een schitterend doelpunt van Jersylee Riley. Kort daarna werd het door een goede aanval van 1 keer raken 2-0 door Jermaine Mezach. Een zondagsschot van Anas El Hammouchi zorgde binnen 20 minuten zelfs voor de 3-0. Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd wat betekent dat ADO Den Haag C1 dit seizoen eindigt op een verdienstelijke 3de plek.

ADO Den Haag C2 vrij

ADO Den Haag D1 vrij

DHC D1 – ADO Den Haag D2 4–4
Vandaag speelde de D2 van ADO Den Haag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. DHC kon vandaag voor eigen publiek kampioen worden als zij zouden winnen en SVVSMC punten zou laten liggen, als beide ploegen zouden winnen werd er gekeken naar het doelsaldo.

In de eerste helft kwam ADO Den Haag al vroeg op voorsprong, in de 3de minuut schoot Gustavo Hamer de bal binnen met zijn linker voet in de rechter hoek. Twee minuten later wist DHC de scoren weer gelijk te trekken naar 1-1 door de bal over de keeper te schieten.
In de 15de minuut gaf Darren Sidoel een prachtige steekpass op Matthijs de Oude die de bal beheerst in de verre hoek schoot. In de 26ste minuut had ADO Den Haag in de verdediging een miscommunicatie waardoor een aanvaller van DHC vrij voor het goal kwam staan en de bal binnen schoot. Met een 2-2 gingen beide teams de rust in. ADO Den Haag begon goed in de tweede helft, in de 3de minuut van de tweede helft schoot weer Gustavo Hamer er een mooi doelpunt in.

Nadat hij de bal van Nigel Ogidi Nwankwo kreeg lobte Gustavo Hamer de bal beheerst over de keeper heen. Een aantal minuten later legde Gustavo Hamer de bal goed neer voor Darren Sidoel die verwoestend uithaalde en de bal zo achter de keeper het doel in schoot. De tegenstander begon meer druk te zetten en wist in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog de scoren tot 4-4 te brengen. Dit betekend dat SVVSMC kampioen is geworden en DHC de tweede plaats pakt en ADO Den Haag de derde plek in beslag neemt. Namens het begeleidingsteam willen wij de jongens bedanken voor hun inzet het afgelopen seizoen en hopen nog een aantal toornooien goed af te sluiten waarbij het support van de ouders niet onbelangrijk is.

ADO Den Haag D3 toernooi om de Voskescup (Belgie)

ADO Den Haag Etop – HBS D2 11–1
ADO Den Haag E-top had er echt zin in vandaag en gaf vol gas tegen HBS D2. HBS werd goed onder druk gezet en dit leverde veel doelpunten op. Het was Thomas Engwegen uit een pass van Orlando Agues Ribeiro die de 1-0 scoorde .ADO Den Haag bleef aandringen en het was weer Thomas Engwegen nu uit een pass van Cirano de Groot die voor 2-0 zorgde. Amit Jagai maakte vervolgens de 3-0 uit een voorzet van Donovan de Groot. ADO Den Haag bleef zoeken naar nog meer doelpunten en het was wederom Thomas Engwegen die 4-0 maakte via een pass van Cirano de Groot,wat ook de ruststand werd.

Na rust ging ADO Den Haag rustig verder met scoren. Cirano de Groot zorgde voor 5-0 uit een dieptepass van Tyrone Owusu. Amit Jagai voerde daarna de stand nog meer op door de 6-0 op het scorebord te brengen uit een pass van Donovan de Groot. Het kon vandaag niet op voor Thomas Engwegen want die maakte er 7-0 van uit een pass van Bjorn Swensen. Toch wist HBS nog een keer tegen te scoren. Na die tegentreffer was het weer de beurt aan ADO Den Haag. Via Mike Bavelaar draaide een corner bij de 1e paal binnen. Na de 8-1 was het Mike Bavelaar die Cirano de Groot de kans gaf om 9-1 te maken. Het was Cirano de Groot die er ook nog even 10-1 van maakte uit een pas van Bjorn Swensen. De eindstand werd bepaald door Orlando Agues Ribeiro 11-1.

ADO Den Haag E1 – HBS E1 3–1
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen HBS E1 op het programma. In de eerste helft speelde ADO Den Haag zeer matig en stond HBS verdiend op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft ging het veel beter bij ADO Den Haag E1 en scoorde Jesper Vergunst de 1-1. Daarna kwam ADO Den Haag steeds beter in de wedstrijd en zorgde Benjamin Reemst voor de 2-1. Vlak voor het eindsignaal maakte ADO Den Haag de 3-1 door weer een doelpunt van Jesper Vergunst.