ADO Den Haag hecht veel waarde aan een veilige omgeving voor de supporters tijdens thuis-  en uitwedstrijden, zodoende leidt de club haar eigen stewards op.

Op maandag 27 september gaat weer een stewardcursus van start en u kunt nog mee doen. De cursusdagen zijn maandag 27 september van 19.00 tot 21.30 uur, woensdag 29 september van 19.00 tot 21.30 uur en zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 13.00 uur.

Onze stewards, u heeft ze wellicht allemaal wel eens gezien in hun felgekleurde jassen, zijn van extreem belang binnen de muren van een voetbalstadion. De stewards vervullen taken die voor, tijdens en na de wedstrijden plaatsvinden. Dit geldt voor thuis- en uitwedstrijden van ADO Den Haag. De stewardorganisatie draagt zorg voor het gastvrouw- en gastheerschap en de veiligheid in het stadion. Zo zorgen ze dat trapopgangen, looproutes en nooduitgangen altijd vrij blijven, fouilleren zij bezoekers bij binnenkomst, wijzen ze bezoekers op het houden aan de huisregels en ze dragen er toe bij dat huisregels ook gehandhaafd blijven.

Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderdelen aan bod.
• Taken en verantwoordelijkheden van de steward
• Gastheerschap
• Werken volgens wettelijke kaders
• Kennis bezoekersgedrag
• Ontruiming- en calamiteitenprocedures
• Brand en Eerste Hulp assistentie

Voor de functie van steward is het van belang dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast is het belangrijk dat je met wedstrijden, dus ook `s avonds en in het weekend, beschikbaar bent. De minimale leeftijd is 18 jaar oud.

Na de stewardopleiding ontvang je het stewardcertificaat van de KNVB waarop je direct inzetbaar bent.

Ben je enthousiast, servicegericht en kun je onder moeilijke omstandigheden goed met mensen omgaan? Reageer dan snel.
Is je interesse in een stewardfunctie bij ADO Den Haag gewekt? Neem contact op met ADO Den Haag voor meer informatie. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact op: 070-3054500