Met het sluiten van de transfermarkt is een roerige periode in de voetbalwereld afgesloten. Wij hebben inmiddels de balans opgemaakt en kijken met grote tevredenheid naar onze selectie. Met de komst van onder meer Havenaar, Schaken, Duplan en Beugelsdijk denken wij, directie en technische staf, het vertrek van onder andere Kramer en Van Duinen adequaat te hebben opgevangen. Dat bleek tijdens de eerste drie competitiewedstrijden waarin prima resultaten zijn geboekt. Natuurlijk gaf de wedstrijd tegen Ajax een ander beeld in vergelijking met de eerste drie wedstrijden, die tezamen een prima start van het seizoen vormden. In emotie en door teleurstellingen worden na afloop van een wedstrijd dingen geroepen. Dat is begrijpelijk maar er is geen reden om in paniek te raken en wij durven met de huidige selectie de komende periode in te gaan.

Uiteraard sluiten wij nooit onze ogen voor buitenkansjes op de transfermarkt maar die hebben zich in alle eerlijkheid verder niet voor gedaan. Onze technisch manager heeft samen met de technische staf een aantal mogelijkheden afgewogen maar bij ADO Den Haag zijn we van mening dat een speler een directe versterking moet zijn en dat een transfer pas na een weloverwogen beslissing mag plaatsvinden. Uiteraard waren we zeer content met de toezegging van de heer Wang die de mogelijkheid bood om de selectie desgewenst met twee spelers te versterken maar in goed overleg en om genoemde redenen is er dus niet gehandeld.

Maar uitstel betekent zeker geen afstel. Ondanks dat de transfermarkt nu gesloten is blijven wij observeren en afwegen om, indien dat noodzakelijk is, in de volgende transferwindow weloverwogen toe te kunnen slaan. En vooral dat laatste achten wij van groot belang. Bij ADO Den Haag willen wij niet alleen verstandig beleid voeren. We doen het ook.

Jan Willem Wigt