ADO Den Haag A1 heeft wederom goede zaken gedaan in de Eredivisie A jeugd door de thuiswedstrijd tegen FC Groningen A1 met 2-1 te winnen. ADO Den Haag B2 bleef in de race voor de 2e plaats door een 0-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen SVVSMC B1. ADO Den Haag C1 leed een onfortuinlijke nederlaag tegen Sparta C1 en zag de achterstand richting koploper Willem II/RKC C1 groeien. Bij de onderbouw viel vooral de grote zege van ADO Den Haag D3 tegen RAVA PEC D1 op. Hieronder de verslagen van alle gespeelde wedstrijden.

ADO Den Haag A1 – RVO FC Groningen A1 2–1
ADO Den Haag A1 heeft de positieve lijn van de afgelopen weken doorgezet in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen A1. ADO Den Haag begon slecht en stond al na 4 minuten op een 0-1 achterstand na een goal van Tiemen van Hezel. ADO Den Haag leek binnen de minuut gelijk te maken via een goed actie van Stanley Elbers, maar zijn inzet ging net naast. In de 10e minuut was er een goede actie van Mike van Duinen en een goede voorzet, maar Stanley Elbers kon net niet de 1-1 intikken.

Het duurde tot 10 minuten voor de rust voordat ADO Den Haag zijn laatste wapenfeit van de 1e helft had. ADO Den Haag kreeg een drietal vrije trappen rond het strafschopgebied, maar verder dan een inzet op de paal van Hichem Faik kwam ADO Den Haag niet waardoor de ruststand 0-1 in het voordeel van FC Groningen was. In de 2e helft was ADO Den Haag in het begin duidelijk sterker en kreeg in de 50e minuut een goede kans via een kopbal net over het doel van Patrick Batiste. Een minuut later was het wel raak. Na een goede actie bereikte Mike van Duinen de in de rust ingevallen Andre Ntambue en zijn schuiver in de korte hoek betekende de 1-1. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer en leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel.

In de 89e minuut was er een duel tussen Mike van Duinen en FC Groningen keeper Steffen Bakker die de bal buiten de 16 stompte. Ferry de Jong zette de bal meteen in en bereikte Mike van Duinen die vanaf 10 meter beheerst de 2-1 in het net schoot. De tijd was hierna te kort voor FC Groningen voor een slotoffensief waardoor ADO Den Haag wederom een overwinning behaalde in de Eredivisie A junioren.

Scheidsrechter: De heer L. Looije

Gele kaart ADO Den Haag: Patrick Batiste, Peter Korteling

Opstelling: Tom Boks, Cedric Ake, Peter Korteling, Patrick Batiste, Ferry de Jong, Boy Wotte, Mike van Duinen, Donny van der Dussen, Jasper van de Lingen (46e Andre Ntambue), Hicham Faik (68e Adil Tihouna) en Stanley Elbers

ADO Den Haag B1 vrij

SVVSMC B1 – ADO Den Haag B2 0–1
ADO Den Haag B2 heeft de lastige uitwedstrijd tegen SVVSMC B1 in de laatste minuut met 0-1 gewonnen. In de 1e helft was ADO Den Haag de betere ploeg en kreeg via Caglar Atis, Mitchell de Vlugt en Abas al Taminy kansen om de score te openen maar dit lukte niet. Vlak voor de rust moest ADO Den Haag verder met 10 man na een rode kaart voor Caglar Atis. In de 2e helft was de eerste grote kans voor SVVSMC, maar de scrimmage op de lijn via paal en keeper leverde geen goal op. Een kwartier voor tijd kreeg ADO Den Haag een grote kans via Abas al Taminy, maar zijn schot belande op de paal. Op het moment dat iedereen dacht dat het 0-0 zou worden sloeg ADO Den Haag toe. Mitchell de Vlugt schoot goed in en de keeper kreeg de bal niet onder controle en in de rebound scoorde Mo Benaissa de 0-1 voor ADO Den Haag en bezorgde ADO Den Haag zo 3 punten waardoor ADO Den Haag B2 op de 2e plaats blijft.

Sparta Rotterdam C1 – ADO Den Haag C1 3-2
Een lastige uitwedstrijd stond er vandaag op het programma voor ADO Den Haag C1. Er moest namelijk afgereisd worden naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen Sparta C1. Al snel was duidelijk dat beide elftallen goed aan elkaar gewaagd waren. Sparta had veel de bal maar ADO Den Haag jaagde dit aardig op. Beide elftallen zette vroeg druk waardoor goed voetbal soms erg moeilijk was. Het was uiteindelijk ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Jermaine Mezach kreeg de bal voor zijn voeten en ronde koelbloedig af.

Lang kon ADO Den Haag niet van deze voorsprong genieten want door een lastige terugspeelbal kon doelman Mark Steekelenburg de bal niet goed verwerken waardoor de spits van Sparta de bal kon binnenschieten. Niet lang daarna kreeg Sparta nog een cadeautje van ADO Den Haag. Een te zachte terugspeelbal werd knap afgestraft. Zo ging ADO Den Haag dus rusten met een 2-1 achterstand. Na rust eenzelfde speelbeeld. ADO Den Haag ging op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg uiteindelijk de 3-1 om de oren. Toch lieten de jongens van ADO Den Haag hun kop niet zakken en probeerden alles uit de kast te halen om nog minimaal gelijk te spelen. Een kwartier voor tijd scoorde Akin Arslan de 3-2 waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. Een kwartier lang speelde ADO Den Haag alles of niet maar de bal wilde er maar niet in. Een vervelende nederlaag voor ADO Den Haag maar een hoge klassering in deze competitie zit er nog steeds in.

ADO Den Haag C2 – RBC Roosendaal C2 0-0
Het was een voor typische ‘net niet’ wedstrijd vandaag voor ADO Den Haag C2 tegen RBC Roosendaal C2. Dit resulteerde dan ook in teleurstellende 0-0. ADO Den Haag was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar dit veldoverwicht werd echter moeizaam omgezet in kansen. Het ontbrak op het beslissende moment het beetje concentratie en geluk om de score te openen. Jan Verduijn was in de eerste periode gevaarlijk met een schot net over en Guy Smith zag zijn inzet net naast gaan. Daar tegenover stond dat ADO Den Haag de verdediging goed op orde had en net als vorige week tijdens het toernooi eigenlijk geen kans weggaf. De tweede periode was een kopie van de eerste.

ADO Den Haag probeerde te voetballen en RBC hield vooral tegen en loerde op de counter. De laatste 25 minuten beseften beide ploegen dat er toch iets geforceerd moest worden en het tempo werd opgeschroefd. Er ontspon zich een spannende slotfase waarin ADO Den Haag toch wel meer kansen wist te creëren en een doelpunt verdiende. Deze leek er ook te komen, maar de treffer vlak voor tijd van Rowdy van der Putten werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Zo eindigde de wedstrijd zo als hij begon en morst ADO twee onnodige punten.

ADO Den Haag D1 – Zeeburgia D1 0-4
ADO Den haag D1 heeft de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia met 0-4 verloren. In het begin van de wedstrijd waren de ploegen nog redelijk gelijk aan elkaar, maar na 20 minuten was het de fysiek sterke spits van Zeeburgia die zijn eerste doelpunt van vandaag maakte.0-1. Diezelfde spits verdubbelde nog voor rust de stand op het scorebord. De spaarzame mogelijkheden die ADO Den Haag voor het vijandelijke doel kreeg werden niet goed door ADO Den Haag benut. Zo kreeg Tom Plezier na een goede voorzet van Gino Kos een kans, maar raakte de bal verkeerd en zag deze naast het doel gaan. Na de thee begon ADO Den Haag fel aan de tweede helft. Matthijs de Oude kreeg direct na de aftrap de mogelijkheid om namens ADO Den Haag de score te openen, maar zijn poging ging echter naast. ADO Den Haag voerde de druk naar het doel van Zeeburgia op, maar het was Zeeburgia die via een counter de wedstrijd besliste. 0-3. Zeeburgia wist nog voor het laatste fluitsignaal nog eenmaal te scoren wat de einduitslag van 0-4 betekende.

ADO Den Haag D2 – HSV Escamp D1 2-1
De wedstrijd tussen ADO Den Haag D2 en HSV Escamp D1 werd een spannende strijd die aan het einde werd beslist in het voordeel van ADO Den Haag. De openingstreffer was voor HSV Escamp. Na slordig verwerken van de bal aan ADO Den Haag zijde kon de bal op de rand van de 16 meter tegen de touwen worden geschoten. Na 20 minuten kon Darren Sidoel uit een vrij trap raak schieten. De bal leek een rare curve te hebben. In de 29e minuut van de 2e helft wist ADO Den Haag de verlossende 2 – 1 te maken. Harvey Johnsen wist de bal op aangeven van Thijs Lemmerzaal achter de keeper te schuiven. De overwinning was verdiend maar het spel liet zeker op sommige momenten te wensen over. Op naar de volgende competitiewedstrijd, zeker aangezien ADO Den Haag D2 in de 2e seizoenshelft nog zonder puntverlies is.

ADO Den Haag D3 – RAVA PEC. Comb. D1 10-2
ADO Den Haag D3 begon vandaag op De Aftrap tegen Rava PEC D1 met veel inzet aan de wedstrijd. Desondanks kwam Rava PEC door een slordigheid op 0-1. ADO den Haag maakte snel de gelijkmaker door een hard schot van John Koes die in de 16 heel koel bleef. Djamairo Rigters tekende voor de 2-1 voor ADO Den Haag. Toch kon Rava PEC druk zetten, en werd het door een slordigheidje weer gelijk 2-2. Het was echter duidelijk dat ADO Den Haag de bovenliggende partij was. ADO Den Haag D3 hield het hoofd erbij, en tekende via Djamairo Rigters ook voor de 3-2 en 4-2.

Net voor rust gaf Semmi Mouchi de genadeklap door Rava PEC met een stand van 5-2 de kleedkamer in te sturen. Na rust zette ADO Den Haag de lijn voort, en schoot Shaquille met een afstandschot de stand op 6-2. Sander van der Ende tekende hierna voor 7-2. Ook Sontjie Roosberg pakte weer doelpunt mee door de 8-2 binnen te schieten. De gifbeker moest echt helemaal leeg voor Rava Pec, want Floris Groot maakte de 9-2, en Mitchell Koot sloot de wedstrijd fantastisch af met een mooi schot over de keeper heen waardoor de wedstrijd in een 10-2 overwinning voor ADO Den Haag eindigde. Gezien de hele wedstrijd is de winst en uitslag dik verdient!

Die Haghe D1 – ADO Den Haag E top 1-2
ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd, de bal ging goed rond en kwamen direct tot een aantal goede kansen. Die Haghe probeerde veel druk te zetten, maar ADO Den Haag kon steeds goed de vrije man vinden. Helaas stond het vizier niet op scherp, want de er werden veel kansen gemist. Toch viel de verdiende 0-1, uit een vrije trap van Mike Bavelaar tikte Cirano de Groot de 0-1 binnen.

ADO Den Haag bleef door goed voetbal kansen creëren, alleen kwam in de 1e helft niet meer tot scoren. De 2e helft gaf hetzelfde wedstrijdbeeld aan, alleen werden de kansen groter. Paal en keeper stonden meer doelpunten in de weg. Uit een goede pass van Bjorn Swensen maakte Thomas Engwegen de 0-2. Ondanks de grote kansen werd de afstand niet groter gemaakt. Door wat onoplettendheid in de verdediging maakte Die Haghe het nog even spannend door de 1-2 te maken. Uiteindelijk een dikverdiende overwinning, waar ADO Den Haag goed voetbalde, maar het zich makkelijker had kunnen maken door de kansen te benutten.

HVV E1 – ADO Den Haag E1 3-5
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen HVV op het programma. ADO Den Haag begon redelijk goed aan de wedstrijd en kwam op een 0-1 voorsprong na een doelpunt van Jesper Vergunst. Daarna was het Simo Choukoud die twee keer scoorde en zo kwam ADO Den Haag op een 0-3 voorsprong. Al snel na de pauze scoorde HVV de 1-3. HVV kwam beter in de wedstrijd, mede door aanmoedigingen van het thuispubliek en scoorde ook de 2-3. Zo werd het toch nog lastig voor ADO Den Haag, maar Simo Choukoud bracht hier verandering in door de 2-4 te maken. Sem Plezier zorgde ervoor dat de 2-5 werd gemaakt. HVV deed nog iets terug en scoorde de 3-5.