De opleidingsteams van ADO Den Haag hebben een uitstekende zaterdag achter de rug. Op de E1 na, wonnen alle teams hun competitiewedstrijden. De grootste en belangrijkste zege boekte ADO Den Haag A1 middels een 7-0 zege op Willem II/RKC A1. Ook de 0-5 zege van ADO Den Haag C1 bij NAC Breda was van hoog niveau.

ADO Den Haag A1 speelde vandaag de 6 punten wedstrijd tegen Willem II/RKC A1. Na een stroef begin kreeg ADO Den Haag in de 11e minuut de eerste grote kans via Mike van Duinen, maar zijn inzet ging net naast. Vlak hierna kreeg Willem II/RKC A1 een grote kans en scoorde zelfs, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 17e minuut kwam ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong.
Na een overtreding op Mike van Duinen ging de bal op de stip. De keeper kon nog redding brengen op de inzet van Hicham Faik, maar was kansloos op de rebound van Aschraf Artimi. Na een half uur kwam ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong. Na een foute inspeelbal van de verdediger van Willem II/RKC kwam de bal bij Aschraf Artimi en na een goede 1-2 met Mike van Duinen scoorde Mike van Duinen de 2-0. Binnen 2 minuten was het 3-0 voor ADO Den Haag. Na een foute inspeelbal van de andere centrale verdediger van Willem II/RKC kwam de bal wederom bij Aschraf Artimi en hij ging de 1-2 aan met Mike van Duinen en Mike van Duinen scoorde 3-0. ADO Den Haag bleef doorgaan en zette vroeg druk. In de 37e minuut maakte Mike van Duinen een goede individuele actie een hij scoorde beheerst de 4- 0 en voltooide daarmee zijn hattrick.
Nog voor de rust kwam Willem II/RKC A1 met 10 man te staan na een 2e gele kaart voor de linkerverdediger en kwam ADO Den Haag op een 5-0 voorsprong. Na een overtreding op Aschraf Artimi gaf de goede leidende scheidsrechter Hesselmans de voordeelregel en wederom Mike van Duinen bracht de ruststand op 5-0. In de 2e helft was het beeld wat rommeliger,maar ADO Den Haag bleef het overwicht houden. In de 56e minuut bracht Donny van der Dussen met een afstandschot de stand op 6-0 en in de 60e minuut scoorde Andre Ntambue de 7-0.

ADO Den Haag bleef hierna de betere ploeg en trainer Dennis den Turk bracht al zijn wissels in. In de stand kwam echter geen verandering meer en zo behaalde ADO Den Haag A1 een uitstekende 7-0 overwinning op concurrent Willem II/RKC A1.

Scheidsrechter: Dhr. A. Hesselmans

Gele kaarten ADO Den Haag: Glenn Boon en Hadil Tihouna

Opstelling: Tom Boks, Cedric Ake, Glenn Boon, Patrick Batist, Ferry de Jong, Boy Wotte (70e Diedrik Hoogerwaard), Mike van Duinen (55e Andre Ntambue), Donny van der Dussen (76e Ricardo Samoender), Aschraf Artimi (78e Thomas Verheijdt), Hicham Faik (63e Hadil Tihouna), Stanley Elbers.

B1 ADO Den Haag geen programma

B2 Alexandria’66 - ADO Den Haag 0-2
Met de 1e wedstrijd tegen Alexandria ’66 nog in vers in het geheugen startte ADO Den Haag vandaag met goed en degelijk voetbal. In de 6e minuut resulteerde dit in een grote kans voor Timo Ruigrok welke helaas gestopt werd door de doelman. Nadat er nog een aantal kansen niet werden verzilverd was het uiteindelijk in de 28e minuut wel raak. Een terechte strafschop werd bekwaam binnen geschoven door Timo Ruigrok. Na een 0-1 russtand hield ADO Den Haag ook de 2e helft de controle over de wedstrijd. In de 63e minuut kwam ADO Den Haag op 0-2 via een diepe inworp van Bob Janmaat gevolgd door een mooie voorzet van Eli Richardson welke koelbloedig ingekopt werd door Thomas Tavilla. Na de 0-2 voetbalde ADO Den Haag de wedstrijd eenvoudig naar het eind waarna de revanche van de eerste wedstrijd een feit was.

C1 NAC Breda - ADO Den Haag 0-5
Vandaag stond er voor ADO Den Haag C1 de uitwedstrijd bij NAC Breda op het programma. De thuiswedstrijd was met 0-5 verloren dus ADO Den Haag had wat goed te maken. De wedstrijd begon goed en ADO Den Haag zetten NAC goed onder druk. Al vrij snel kwam ADO Den Haag op een 0-1 voorsprong door Jermaine Mezach. ADO Den Haag zette het goede spel door en combineerde goed en kwam tot hele goede aanvallen. ADO Den Haag kwam voor rust nog op een 0-2 voorsprong door wederom Jermaine Mezach die de voorzet van Desko Destanovic prachtig achter de keeper volleerde. Na de rust kwam ADO Den Haag vrij snel op een 0-3 voorsprong door Desko Destanovic. Daarna was de wedstrijd gespeeld en liep ADO Den Haag uit naar een 0-5 overwinning door doelpunten van nogmaals Desko Destanovic en Mevlut Turan

D1 ADO Den Haag - Alphense Boys 3-0
Vandaag stond er voor ADO Den Haag D1 de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys D1 op het programma. Al snel nam ADO Den Haag brutaal de voorsprong door vanuit een afgeslagen hoekschop binnen te schieten. Het was Karim Loukili die hiervoor aantekende. Doordat beide ploegen weinig ruimte lieten om aan voetballen te komen was het verloop van de wedstrijd wat rommelig. ADO Den Haag profiteerde hier het beste van en scoorde middels Gino Kos de 2-0. Na rust was het beeld van de wedstrijd onveranderd. ADO Den Haag kreeg wat meer ruimte van Alphense Boys, waardoor er wat meer mogelijkheden ontstonden om tot scoren te komen. Robbie Boere profiteerde hiervan en scoorde met zijn hoofd de 3-0. Dit was tevens de eindstand.

D2 ADO Den Haag - Zwaluwen 4-1
Deze week heeft ADO Den Haag 2 competitiewedstrijden gespeeld. Afgelopen woensdag bij BVCB, de uitslag was 2-7 in het voordeel van ADO Den Haag. Vandaag was de tegenstander Zwaluwen D1. In de eerste helft was het spel van ADO Den Haag niet zoals we gewend waren. Na 8 minuten kreeg Gustavo Hamer een goede mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te zetten maar schoot de bal net naast.

Er werd tot de 21ste minuut geen kans meer gecreëerd, tot Thijs Timmermans de één twee aanging met Thijs Lemmerzaal en vervolgens de bal langs de keeper schoot. In de laatste minuut voor de rust kreeg Thijs Timmermans de kans om zijn tweede goal te maken nadat hij één op één kwam te staan met de keeper, maar wist vervolgens de bal niet tegen de touwen te werken. In de tweede helft kwam Zwaluwen al na 4 minuten terug op 1-1.In de 50ste minuut wist Gustavo de score op 2-1 te brengen na een voorzet van Matthijs den Ouden. Zes minuten voor tijd probeerde Dennis Roos de doelman te verassen met een afstandschot, deze blokte de keeper maar Gustavo Hamer liep goed door en kon zo de bal in het doel schieten. In dezelfde minuut wist Matthijs den Ouden ook te scoren door een goede solo en daarmee de eindstand te bepalen op 4-1.

D3 ADO Den Haag - DSVP 4-0
Vandaag heeft ADO Den Haag D3 goede zaken gedaan door met 4-0 te winnen van DSVP. In de eerste helft was ADO Den Haag D3 duidelijk de betere ploeg en dit resulteerde in veel balbezit en goede combinaties. Na twintig minuten mocht Mees Schoonhoven uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied en de bal belandde tegen het dak van het doel. Hierna werd er nog beter gevoetbald, dit zorgde voor veel gevaar vanaf de zijkanten via Sander van der Ende en John Koes. Na een goede een/twee met Shaquille Pinas wist Roël van der Valk de tweede binnen te schieten.

Hierop volgde vrij snel het volgende doelpunt en deze kwam op naam van Sontji Roosberg. In de tweede helft werkte de wind iets minder mee en werd er iets minder goed gevoetbald. Wel volgde er nog een doelpunt en deze werd gemaakt door Mitchell Koot vanuit een snelle rush. ADO Den Haag D3 wist de wedstrijd rustig uit te spelen en zo de 3 punten in Den Haag te houden.

E-top HVV - ADO Den Haag 1-5
Al binnen de minuut stond ADO Den Haag Etop met 0-1 voor door een doelpunt van Cirano de Groot uit een pass van Donovan de Groot. ADO Den Haag bleef goed voetballen en maakte dan ook de 0-2. Cirano de Groot werd in het strafschop gebied ten val gebracht en benutten de penalty zelf. ADO Den Haag kreeg nog een aantal kansen maar die gingen er niet in. Na rust ging HVV meer druk zetten en uit een van de aanvallen scoorde zij de 1-2.

Na dit doelpunt ging ADO Den Haag weer beter voetballen en uit een corner van Valentin van Kleef kopte Amit Jagai de 1-3 binnen. Sukunmi Omosebi scoorde vervolgens de 1-4 uit een pass van Donovan de Groot. ADO Den Haag bleef zoeken naar meer doelpunten en weer uit een pass van Donovan de Groot was het dit keer Amit Jagai die er 1-5 van maakte.

E1 Westlandia - ADO Den Haag 6-1
Vandaag moesten ADO Den Haag E1 tegen Westlandia E1 spelen. Vorige keer won ADO Den Haag met 4-3, maar toen was het wel heel spannend. ADO Den Haag begon ook deze keer goed aan de wedstrijd. Als heel snel stond het 0-1 voor door een doelpunt van Simo Choukoud. Daarna speelde ADO Den Haag E1 niet goed. Het spel ging te langzaam waardoor we veel de bal verloren. Westlandia maakte daar goed gebruik van en maakt daardoor veel doelpunten. Uiteindelijk was de eindstand 6-1 voor Westlandia. Vandaag was het niet goed jongens. Maar komende week gaan we er weer voor. Dan gaan we er met z’n allen ervoor en zorgen dat we boven aan blijven.