De opleidingsteams van ADO Den Haag hebben goede zaken gedaan in deze competitieronde. ADO Den Haag A1 won dik verdiend de uitwedstrijd tegen AZ A1, terwijl ADO Den Haag B1 de voorsprong op mede degradatiekandidaat Excelsior R. B1 in tact hield door in de onderlinge wedstrijd 2-2 te spelen. ADO Den Haag C1 en D1 leverden goede prestaties door de wedstrijden tegen Feyenoord C1 en FC Volendam D1 winnend af te sluiten.

A1 AZ – ADO Den Haag 1–2
ADO Den Haag A1 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen AZ A1. De wedstrijd ging de eerste helft op en neer. ADO Den Haag stond goed en in de hele 1ste helft werd er niets weggegeven. ADO Den Haag daar en tegen kwam er in balbezit snel uit en kreeg met Stanley Elbers en Mike van Duinen kleine mogelijkheden. Het duurde echter tot de 38ste minuut totdat ADO Den Haag een voorsprong nam. Na een mooie aanval van ADO Den Haag via Donny van der Dussen die met een goede pass Aschraf Artimi aanspeelde, deze nam de bal goed aan en schoot beheerst in de beneden hoek de 0-1 binnen.

Vlak voor rust nog een kansje uit een vrije trap, maar het bleef 0-1, hetgeen de ruststand was. Na de rust gaat ADO Den Haag goed verder. In de 61ste minuut een actie van Andre Ntambue die onreglementair neergehaald werd in het strafschopgebied. Het gevolg was een strafschop voor ADO Den Haag en de 2e gele kaart voor de verdediger (Marek Kaljumae). De toegekende penalty werd goed ingeschoten door Hicham Faik, 0-2. ADO Den Haag bleef goed spelen en kreeg via Mike van Duinen een goede kans, maar de bal werd goed tegen gehouden door de keeper van AZ.

In de 83ste min schoot een speler van AZ op het doel. De bal werd goed gestopt door Tom Boks, maar in de rebound was hij kansloos hetgeen de 1-2 betekende. In het vervolg van de wedstrijd nog een paar spannende momenten maar ADO Den Haag hield stand. Door het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter de heer Oostrom pakte ADO Den Haag dik verdiende 3 punten.

Scheidsrechter: Dhr. I. Oostrom

Gele kaarten: Mike van Duinen, Peter Korteling, Andre Ntambue

Opstelling: Tom Boks; Cedric Ake; Peter Korteling; Patrick Batiste; Ferry de Jong; Niels van Pelt; Mike van Duinen; Donny van der Dussen; Aschraf Artimi; Hicham Faik (Ricardo Samoender), Stanley Elbers (Andre Ntambue)

B1 ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam 2–2
In het belangrijke duel tegen Excelsior R. B1 werd vandaag duidelijk wat een degradatieduel betekent. Hard werken, slecht voetbal (vooral 2e helft) kansen over en weer en een puntendeling waar iedereen na afloop waarschijnlijk vrede mee heeft. Na 20 minuten in de 1e helft nam Excelsior tegen de verhouding in een 0-1 voorsprong. Nog voor rust wist ADO Den Haag op gelijke hoogte komen door een doelpunt van Jordy Toorenburg.

Al snel in de 2e helft ging ADO Den Haag door waar het gebleven was en nam verdiend een 2-1 voorsprong na een doelpunt van Steve van Kesteren. Het duel was echter nog niet beslist want snel hierna maakte Excelsior uit een corner de 2-2. De spanning liep hierna met de minuut op maar geen van beide teams wist nog te scoren. Het gat met Excelsior bleef hierdoor op 3 punten waarbij ADO Den Haag nog een inhaal wedstrijd tegemoet heeft.

ADO Den Haag B2 was vrij

C1 ADO Den Haag – Feyenoord 3-1
ADO Den Haag C1 begon de leuke en spannende wedstrijd tegen Feyenoord C1 goed en zette veel druk op de tegenstander. Door een mooi schot van Desko Destanovic kwam ADO Den Haag dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. De rest van de eerste helft was ADO Den Haag de betere partij en dankzij goed voetbal wist men nog heel wat kansen te creëren. Helaas wist ADO Den Haag de kansen niet te benutten en zo de voorsprong niet uit te breidden.

De tweede helft begon ADO Den Haag weer fel en wist de tegenstander snel vast te zetten. Door een verre ingooi van Rodney v/d Meijs kon Mark Du Chatenier op fraaie wijze de 2-0 binnen koppen. De thuisploeg ging verder op dezelfde voet en kwam dan ook verdiend op een 3-0 voorsprong, door een fraaie corner die Rodney Meijs er in een keer in draaide. Na nog een paar goede reddingen van beide keepers wist Feyenoord toch nog een keer tegen te scoren. ADO Den Haag behaalde dus een verdiende 3-1 overwinning de nummer 2 van de ranglijst op Feyenoord C1.

C2 Haarlem – ADO Den Haag 2-2
De C2 van ADO Den Haag ging erg goed van start tegen hun collega’s uit Haarlem, waarvan de jeugd dit seizoen nog gewoon actief blijft. Het eerste deel van de wedstrijd was ADO Den Haag superieur. Er werd verzorgd gevoetbald, goed gecombineerd en Haarlem kwam er niet aan te pas. Doelpunten bleven echter uit. Na een perfecte aanval dwars door het hart van de Haarlemse defensie zag Jersylee Riley zijn schot gekeerd worden en ontbeerde Max van Steen het geluk in de rebound.

Even later kreeg Max van Steen zelf een goede kans na een mooie actie van linksbuiten Jan Verduijn maar ook toen stond de Haarlemse keeper in de weg. Uiteindelijk kwam ADO Den Haag verdiend op voorsprong in het tweede deel van de wedstrijd. Rechtsback Bahadir Bulut zette goed door en gaf een perfecte voorzet waar Jersylee Riley alleen nog maar zijn voet tegen aan hoefde te zetten. Binnen een minuut kantelde vervolgens de hele wedstrijd, door een fout in de verdediging en een strafschop stond het ineens 2-1 voor Haarlem en moest ADO Den Haag het laatste deel van de wedstrijd in de achtervolging. Het niveau van het begin werd helaas niet meer gehaald, maar de C2 bewees vorige week al te kunnen vechten voor de punten. Vlak voor tijd gaf Jersylee Riley een goede voorzet op Max van Steen die uiteindelijk de verdiende gelijkmaker binnenkopte.

D1 FC Volendam – ADO Den Haag 0-2
Vandaag speelde ADO Den Haag D1 haar uitwedstrijd in en bij Volendam. In het stadion van Volendam wist ADO Den Haag al snel een voorsprong te nemen. Na 5 minuten spelen was het Karim Loukili die voor de 0-1 aantekende. ADO Den Haag bleef goed doorgaan en had het betere van het spel. Dit zorgde ervoor dat na een voorzet van Robbie Boere, Nikki Baggerman bij de 1e paal vrij binnen kon koppen. De ruststand was hiermee gemaakt. Na de thee kwam ADO Den Haag goed uit de startblokken. Een aantal grote kansen volgde, maar het doelpunt bleef uit. FC Volendam probeerde het ADO Den Haag nog moeilijk te maken, maar waren niet echt bij macht. Dit leverde voor ADO Den Haag een 0-2 overwinning op en zo konden de 3 punten mee naar Den Haag.

ADO Den Haag D2 – Excelsior Maassluis D1 1–1 (oefenwedstrijd)
ADO Den Haag D2 begon de oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis D1 erg goed. De bal ging snel van speler naar speler en ADO Den Haag was duidelijk de betere partij. Dit leverde ook kansen op, maar helaas niet de openingstreffer. In de tweede helft ging Excelsior Maassluis meer druk geven mede geholpen door de wind. Door deze druk kwam Excelsior Maassluis op een 0 – 1 voorsprong. In deze moeilijke fase gaven de jongens van ADO Den Haag niet op en vochten zich terug in de wedstrijd. De 1 – 1 werd gemaakt door Matthijs de Oude vanuit een penalty die hij zelf verdiende na een mooie slalom door de verdediging. In de laatste 5 minuten hadden beide ploegen nog kunnen winnen, maar de stand van 1 – 1 bleef op het bord.

Scheveningen D1 – ADO Den Haag D3 1–4 (bekerwedstrijd)
Vandaag speelde de D3 tegen Scheveningen voor de beker. ADO Den Haag begon de wedstrijd geconcentreerd en begon direct met goed voetballen. Van achteruit en het middenveld werden er al heel snel goede combinaties gemaakt. Meerdere kansen leidde uiteindelijk tot een 0-1 voorsprong door Sander van de Ende. Uit een corner schoot hij de bal op de 5m voor de keeper hard binnen.

Dat was dan ook de ruststand. In de tweede helft zette Scheveningen meer druk op ADO Den Haag, waardoor na een goede aanval de 1-1 werd gemaakt. ADO Den Haag trok zich er niets van aan en na 10 minuten zette Sander van de Ende na een mooie pass van Floris Groot ADO Den Haag weer op voorsprong. Hij lobte de bal over de keeper heen, welke in de tweede helft ineens veel groter was dan de eerste helft. ADO Den Haag ging door en al snel viel door Yusuf Bilen, die drie man passeerde en een één-tweetje met Sander van de Ende maakte, de 1-3 binnen. Yusuf Bilen omspeelde mooi de keeper schoot beheerst binnen. Daarmee was de wedstrijd al binnen. Als toetje deed Donovan de Groot er een doelpunt bij. Na al weer een goed één- tweetje met Sander van de Ende kreeg hij de bal diep op de keeper af. Hij schoot de bal beheerst hard onder de keeper door.

Verburch D1 – ADO Den Haag E top 1–7 (oefenwedstrijd)
Doelpuntenmakers: Cirano de Groot 4x, Thomas Engwegen 1x, Mike Bavelaar 1x, Pascal Struijk 1x

E1 HBS - ADO Den Haag 0-2
Vandaag moest ADO Den Haag E1 aantreden tegen HBS E1. Na dat het vorige keer was afgelast konden we ons eindelijk opmaken voor een regenachtige wedstrijd. In de eerste helft heeft ADO Den Haag goed gevoetbald. ADO Den Haag had veel balbezit en HBS wist hier zich geen raad mee. De keeper van ADO Den Haag had zeker in de eerste helft zeer weinig te doen, op een mooie redding na. Na veel kansen kon ADO Den Haag eindelijk, na een mooie combinatie, toch de 1-0 maken. Simo Choukoud schoot de bal knap binnen. De 2de helft was niet veel anders. Sem Plezier scoorde in de 2de helft nog een doelpunt en bracht hiermee de verdiende eindstand op 0-2.