In het kader van de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi voor beloftenteams treft Jong ADO Den Haag aanstaande maandag 25 januari Jong Volendam. De inzet; één halve finaleplaats. De wedstrijd begint om 18.30 uur en wordt gespeeld in het ADO Den Haag Stadion. Voor dit duel is de Eretribune opengesteld en de toegang is gratis.

ADO Den Haag heeft een warme band met het bekertoernooi. De hoofdmacht wist tweemaal beslag te leggen op de “echte” KNVB Beker, maar de beloften kunnen er ook wat van. Sinds de intrede van het KNVB Bekertoernooi voor Beloftenteams in het seizoen 1997/98 wisten de Haagse beloften eenmaal de cup te winnen. Dat gebeurde in 1999.

De beloften van ADO Den Haag begonnen dit seizoen in de poule bij Jong Feyenoord/Excelsior, Jong NAC Breda en Jong RBC Roosendaal. De eerste wedstrijd werd gespeeld in Rotterdam tegen Jong Feyenoord/Excelsior. De ploeg van Maurice Steijn was overduidelijk de betere ploeg, maar wist dit niet in een overwinning uit te drukken waardoor de ploeg met een 1-1 gelijkspel terug in de bus stapte. In de tweede wedstrijd tegen Jong NAC Breda herpakten de jonge talenten zich. De Brabanders werden met goed veldspel naar een 2-0 nederlaag gespeeld. In de laatste poulewedstrijd werd de groepswinst door een 3-2 overwinning tegen de beloften van RBC Roosendaal veiliggesteld. Uit de loting die volgde werd ADO Den Haag gekoppeld aan Jong MVV. In de achtste finales waren de talenten van MVV geen partij voor de talentvolle lichting van de groen-gelen. ADO Den Haag won dat duel overtuigend met 4-0.

Jong Volendam, de tegenstander van maandag, komt uit in de Beloften Eerste Divisie. Daar heeft de ploeg zich genesteld op de negende plek van de ranglijst. Van de veertien duels die de oranjehemden dit seizoen afwerkten, werden er zes duels gewonnen en leed de ploeg acht nederlagen. Toch moet de ploeg niet onderschat worden. In de poulefase van het bekertoernooi wist de ploeg met 2-2 gelijk te spelen tegen Jong AZ, dat uitkomt in de Beloften Eredivisie. Door een eerder gelijkspel tegen Jong HFC Haarlem kwalificeerde de ploeg zich als groepswinnaar voor de volgende ronde. Daar wachtte de wedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen. In Volendam wisten de oranjehemden met een 3-1 overwinning een knappe prestatie neer te zetten.

De winnaar van de onderlinge confrontatie mag zich opmaken voor de halve finale van het KNVB Bekertoernooi voor Beloftenteams. De ploeg die dit seizoen de beker wint plaatst zich automatisch voor het ‘echte’ KNVB Bekertoernooi.

Kom aanstaande maandag 25 januari massaal onze beloften aanmoedigen, Support our team!