Oud-FC Den Haag-speler Ronnie Goodlass is vandaag aangekomen in Den Haag. Ronnie, die speelde voor FC Den Haag in het seizoen 1979-1980, zal net als in april 2022 een bijzondere wandeling maken van het Bingoal Stadion naar Het Rat Verlegh Stadion, de thuishaven van NAC Breda, waar hij eveneens twee jaar actief was. Met deze tocht zamelt hij geld in voor zijn Stichting Health Through Sport, die zich inzet voor kansarme jongeren in Liverpool, de stad waar hij vandaan komt.

goodlass

Voordat hij op maandag 2 oktober aan zijn grote wandeling begint, maakt Ronnie op vrijdagochtend eerst een wandeling van ongeveer acht kilometer van zijn hotel naar het Bingoal Stadion. Aangekomen bij het stadion zal hij enkele rondes lopen langs het veld. Op zaterdag vervolgt hij zijn tocht van zijn hotel naar DHC in Delft, waar hij voor de wedstrijd DHC - Duindorp SV enkele rondes rondom het veld zal lopen.

De eerste echte etappe van zijn wandeling start maandag; van Den Haag naar Rotterdam. Dinsdag loopt hij van Rotterdam naar Dordrecht, met een tussenstop in De Kuip. Woensdag vervolgt hij zijn tocht van Dordrecht naar Zevenbergen en donderdag sluit hij af met de laatste etappe van Zevenbergen naar het NAC-stadion in Breda. In totaal legt Ronnie 165 kilometer af.

Tijdens zijn tijd bij FC Den Haag speelde Ronnie samen met bekende namen als Aad Mansveld, Lex Schoenmaker, Henk van Leeuwen, Simon van Vliet, Harry Melis en Chris Treling. Vrijdagavond is hij aanwezig in de Ronnie de Roode Legends Lounge bij de wedstrijd ADO Den Haag - Jong FC Utrecht, waar ook enkele van zijn oud-teamgenoten aanwezig zullen zijn, zoals Simon van Vliet, Harry Melis, Chris Treling en Lex Schoenmaker.

goodlass2

Ronnie was de enige speler die altijd met lange mouwen speelde, vanwege een ongeluk met een elektrische zaag waarbij hij een groot deel van zijn linkerhand verloor.

In 2019 verscheen zijn biografie Blue Nose, met bijzondere verhalen uit zijn tijd bij FC Den Haag. Dit boek signeert en verkoopt hij aankomende vrijdag. Op zaterdag is er bij DHC in Delft ook een mogelijkheid om met Ronnie op de foto te gaan en zijn boek persoonlijk gesigneerd te kopen voor slechts €10,00 vanaf 15:00 uur. Wie geen tijd heeft om langs te gaan, kan het boek ook aanschaffen bij John van Zweden Wonen op de Oude Haagweg 20 in Den Haag.

Indien je Ronny voor zijn loop wilt sponsoren, doe dit dan via deze link.