Ruurd de Boer, oud-voorzitter van de Raad van Commissarissen van NV ADO Den Haag, overleed op 1 augustus, exact de dag, dat hij 87 jaar werd. De Boer volgde in 2000 John van Ringelenstein op als voorzitter van de RvC en vervulde deze functie tot en met 2007. Hij speelde een belangrijke rol in de revitalisering van het ADO Den Haag van toen door onder meer de band met de gemeente Den Haag te versterken en had een belangrijke coördinerende taak bij het tot stand komen en de bouw van het huidige stadion van de club, dat op 28 juli 2007 officieel werd geopend. Ook toonde hij zich een warm voorstander van de komst van het vrouwenvoetbal bij de club, die in 2007 werd gerealiseerd.

De Boer trad op 1 december 2000 aan als voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag. Die dag trad John van Ringelenstein aan als vicevoorzitter en Jan Helderman, Niek Jan van Kesteren, Edwin Reijntjes, Martin Verwoerdt, Joep van der Wolk en Piet de Zoete aan als lid hiervan. Rob Reijenga maakte al deel uit van de RvC. Anja Overhoff trad op 16 november 2004 toe en kwam in de plaats van de uittredende Martin Verwoert. De Boer stortte zich vol verve op de versterking van de relatie met de gemeente Den Haag en het realiseren van de bouw van het nieuwe stadion in het Forepark. In 2003 behaalde ADO Den Haag het kampioenschap van de Eerste divisie en keerde hierdoor na elf seizoenen terug in de Eredivisie. Daarna zat het ADO Den Haag sportief niet altijd mee. Vlak voor de verhuizing van het Zuiderpark naar het Forepark degradeerde ADO Den Haag naar de Eerste divisie. De club had ook te maken met een aantal gestaakte wedstrijden. Ontwikkelingen, die ertoe leidden, dat extra aandacht moest worden besteed aan de veiligheidsaspecten in het nieuwe stadion.

ADO Den Haag leerde Ruurd de Boer kennen als een zeer actief man, die van aanpakken wist. Hij stond bekend als een bestuurder van hoog niveau en iemand, die ook veeleisend was voor zijn collega-bestuurders en medewerkers van de club. Ruurd de Boer, die op 1 augustus 1937 werd geboren in Soerabaja in het toenmalige Nederlands-Indië, was in zijn werkzame leven beroepsofficier bij de Koninklijke Marine. Zijn bestuurlijke loopbaan begon hij bij de Helderse Tennisclub. Daarna was hij voorzitter van het District Noord-Holland Noord van de KNLTB. In 1989 werd hij preses van de nationale tennisbond. Op 61-jarige leeftijd trad hij toe tot het bestuur van de International Tennis Federation. Voor zijn verdiensten in de tenniswereld ontving hij in 2004 de Tennis Europe Award.

Na de verhuizing van ADO Den Haag van het Zuiderpark naar het Forepark achtte Ruurd de Boer, dat het ‘Grote Karwei’ erop zat, er minder werk te doen zou zijn en de Raad van Commissarissen daardoor wel kon worden ingekrompen. Oud-wethouder Pierre Heijnen volgde in 2007 De Boer op als voorzitter van de RvC. Burgemeester Wim Deetman overhandigde Ruurd de Boer bij zijn afscheid van ADO Den Haag als blijk van waardering de Sportpenning van de Gemeente Den Haag. Hij roemde De Boers enorme daadkracht, passie en volharding in zijn coördinerende rol bij de bouw van het stadion.

ADO Den Haag is Ruurd de Boer dankbaar voor het vele – baanbrekende – werk, dat hij heeft gedaan. Ons medeleven gaat uit naar zijn nabestaanden, die wij alle sterkte toewensen.