2024 staat voor de deur en traditioneel gezien is dat het moment om terug te blikken op het jaar dat achter ons ligt. Wat is er ontzettend veel gebeurd in 2023. Hierbij nog een keer een overzicht van wat er allemaal afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. 

Januari

5 januari: Joey Sleegers
Aan het begin van het jaar werd Joey Sleegers vastgelegd. De aanvallende middenvelder annex aanvaller was transfervrij nadat zijn contract bij Dibba Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten had ontbonden. Hij zou in totaal vijftien wedstrijden spelen waarin hij goed was voor een doelpunt en een assist.

6 januari: eerste winst onder Dick Advocaat
Op 6 januari werd de eerste winst geboekt onder leiding van Dick Advocaat. Op bezoek bij FC Dordrecht werd een nipte 0-1 zege behaald. Het betekende de eerste driepunter voor ADO Den Haag na zeven competitieduels zonder zege.

10 januari: volgende ronde
Dankzij een 1-3 zege op bezoek bij Kozakken Boys ging ADO Den Haag door naar de volgende ronde in het TOTO KNVB Bekertoernooi.

01

19 januari: Robyn Esajas
Op 19 januari werd Robyn Esajas vastgelegd. De 20-jarige verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij de jeugdopleiding van AZ en sloot aan bij ADO Den Haag onder 21. Esajas tekende een overeenkomst tot medio 2024 met een optie voor twee extra seizoenen.

26 januari: Finn de Bruin
Finn de Bruin, speler van ADO Den Haag O21, werd beloond met zijn eerste profcontract. De middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2024 en in de overeenkomst is een optie voor een extra seizoen opgenomen. In december maakte het in Zoetermeer geboren talent zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Sparta.

17

30 januari: Sonny Stevens
Op 30 januari werd bekend dat ADO Den Haag Sonny Stevens zou huren tot het einde van dit seizoen. De 30-jarige doelman kwam op huurbasis over van het Griekse OFI Kreta.

31 januari: Overstap Finn Dicke
Finn Dicke maakte definitief de overstap naar Estoril Praia. De Hagenaar tekende een contract bij de Portugese club dat per direct inging. ADO Den Haag ontving een transfersom voor de middenvelder die nog een contract had tot medio 2024.

Februari

9 februari: bekerwinst en afscheid oud-spelers
Op 9 februari bereikte ADO Den Haag, dankzij een 1-0 overwinning op Go Ahead Eagles, de kwartfinale van het TOTO KNVB bekertoernooi. Het enige doelpunt van de avond kwam op naam van Zwarts die een mooie voorzet van Catic op waarde wist te schatten.

Tijdens de bekerwedstrijd waren een groot aantal oud-spelers en stafleden uitgenodigd om hen een passend afscheid te geven. Zij beleefden de wedstrijd met zijn allen vanuit een Sky Lounge in het Bingoal Stadion. Tijdens de rust ging een selecte groep het veld op om daar afscheid te nemen van de fans. Tom Beugelsdijk, Lex Immers, Danny Bakker, Michiel Kramer, Gianni Zuiverloon, John Goossens en Aaron Meijers ontvingen uit handen van Lex Schoenmaker een bos bloemen en een prachtige fotocollage. Daarna mocht de ereronde natuurlijk niet ontbreken.

 

10 februari: ruime cijfers
In de eerste wedstrijden na de winterstop liet ADO Den Haag Vrouwen zich tot twee keer toe in de slotfase de kaas van het brood eten. Onder aanvoering van het Jong Oranje-duo Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen maakten de Haagse vrouwen al ver voor het einde duidelijk dat maar één team zich na afloop als triomfator zou laten fêteren. De vrouwen walsten met 5-0 over VV Alkmaar heen.

02

16 februari: Finn van Breemen
Op 16 februari werd het contract van de 19-jarige Finn van Breemen opengebroken en verlengd tot de zomer van 2026.

17 februari: knappe winst op de koploper
Op 17 februari won ADO Den Haag met 3-1 van de koploper PEC Zwolle. In de spectaculaire openingsfase zat ADO Den Haag door doelpunten van Sleegers en Severina elf minuten al op rozen, maar de bezoekers wisten binnen een minuut de aansluitingstreffer te maken. Die stand bleef lang staan tot Kemper een kwartier voor het einde van de wedstrijd binnen wist te knikken.

03

Maart

2 maart: uitgeschakeld
Op donderdag 2 maart werd ADO Den Haag door PSV uitgeschakeld in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Een sterk gewijzigd elftal keek halverwege de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. Sangaré maakte met een kiezelhard schot begin tweede helft een einde aan de laatste hoop die de Hagenaars nog hadden op een stunt. Sellouki redde echter twee minuten later de Haagse eer door op schitterende wijze de 3-1 in de kruising te schieten

17 maart: emotioneel afscheid
Omdat een aantal belangrijke oud-gedienden niet aanwezig konden zijn bij het afscheid op 9 februari, werden Sem Steijn, Robert Zwinkels en Erik Falkenburg in de rust van ADO Den Haag – Willem II nog een keer apart in het zonnetje gezet.

 

19 maart: winst in de kwartfinale
In de kwartfinale van de strijd om de TOTO KNVB-beker klopte ADO Den Haag Vrouwen Heerenveen met 2-0. Daardoor was de ploeg van hoofdtrainer Sjaak Polak nog één zege verwijderd van een vijfde cup final in de clubhistorie.

April

28 april: ADO Den Haag Inside
Op vrijdag 28 april werd letterlijk een aftrap gegeven aan een uniek re-integratieproject genaamd ADO Den Haag Inside. Het speelveld: de Penitentiaire Inrichting (PI) van Alphen aan den Rijn. ADO Den Haag zet zich hier samen met gemeentes en partners in om de afstand tot de arbeidsmarkt voor gedetineerden te verkleinen. Binnen de muren van de PI Alphen aan den Rijn wordt er onder andere door middel van gerichte voetbaltrainingen en praktische workshops, gewerkt aan deze doelstelling.

30 april: Youri Petrov
Op 30 april werd bekend dat oud-speler van ADO Den Haag Youri Petrov op de leeftijd van slechts 48 jaar was overleden. De in Oekraine geboren vleugelspits speelde in het seizoen 2001-2002 bij de club, die toen nog het Zuiderpark als thuisbasis had.

16

Mei

7 mei: seizoensafsluiting ADO Den Haag Vrouwen
Voor een enthousiast publiek sloot ADO Den Haag Vrouwen het seizoen af met een 2-0 overwinning op Excelsior. Voor de afscheidnemende trainer Sjaak Polak en verschillende vertrekkende speelsters waren er bloemen en open doekjes.

8 mei: laatste kans
Door een 4-2 nederlaag van Jong Ajax was de laatste kans op het bereiken van de play-offs verkeken en wist de Haagse ploeg dat het volgend seizoen opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie zou uitkomen. Ondanks de teleurstellende uitslag wist Verheydt voor een klein lichtpuntje te zorgen door zijn 100e doelpunt op het een na hoogste niveau van Nederland te maken.

12 mei lancering nieuw thuistenue
Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - FC Dordrecht, de laatste thuiswedstrijd van Dick Advocaat als trainer van ADO Den Haag, werd het nieuwe tenue voor seizoen 23-24 onthuld. Zowel op het veld als op de tribune was het nieuwe shirt in volle glorie te bewonderen.

15

14 mei: Karel Jansen Trofee
Na afloop van de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2022-2023 werd in het Bingoal Stadion de traditionele uitreiking van de Karel Jansen Trofee gehouden. Deze trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan de topscorer, het grootste talent en de beste speler van zowel de mannen- als vrouwenselectie van ADO Den Haag. Bij de mannen werd Titouan Thomas bekroond tot speler van het jaar, bij de vrouwen mocht Nikki IJzerman de prijs in ontvangst nemen.

19 mei: laatste wedstrijd
ADO Den Haag sloot seizoen 2022-2023 met een zege af. Op bezoek bij Jong AZ won de Haagse ploeg de gezapige wedstrijd met 0-2 door doelpunten van Verheydt en Zwarts. Doelman Hugo Wentges maakte zijn rentree en hield in zijn eerste duel na een half jaar blessureleed meteen de nul. Verder stond de avond in het teken van Dick Advocaat.

25 mei: nieuwe directie
Op 25 mei werd bekend dat het Natascha van Grinsven-Admiraal was aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Natascha komt over van Telstar, waar ze werd aangesteld als commercieel directeur van de Witte Leeuwen.

04

Ook werd bekend gemaakt dat Joris Mathijsen was aangesteld als technisch directeur. Joris Mathijsen is een bekende naam in het Nederlandse voetbal. Als oud-speler van Willem II, Hamburger SV, Malaga, AZ en Feyenoord speelde Joris totaal 519 officiële duels en daarnaast heeft de geboren Goirlenaar 84 interlands voor het Nederlands elftal en had een belangrijk aandeel tijdens het WK van 2010 inclusief de finale.

28 mei: Piet de Zoete
Op 28 mei overleed oud-speler, -trainer, -bestuurder en Erelid Piet de Zoete op 79-jarige leeftijd. Ruim een jaar ging zijn gezondheid achteruit, maar bleef tot medio april 2023 nog altijd komen bij de thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Hij wilde nog graag zijn tachtigste verjaardag halen (6 november), maar dat was hem niet gegeven.

05

30 mei: Biersteker rugsponsor
Op 30 mei werd Biersteker de trotse nieuwe rugsponsor van ADO Den Haag. Het logo van het Westlandse bouwbedrijf zal tot seizoen 2025-2026 prijken op de achterkant van de wedstrijdshirts van ADO Den Haag. De fijne samenwerking, die al jaren teruggaat, werd op die manier verder uitgebreid en nog beter zichtbaar.

Juni

7 juni: G-voetbaldag
Woensdag 7 juni 2023 stond de derde editie van de Menzis ADO Den Haag G-Voetbaldag op het programma. Ruim 50 kinderen genoten van een zonovergoten en actieve dag op de prachtige grasmat van het Bingoal Stadion.

 

13 juni: vertrek Boy Kemper
Na drie seizoenen verliet Boy Kemper ADO Den Haag. In zijn periode bij ADO Den Haag kwam de linkspoot tot 95 wedstrijden in de hoofdmacht en was hij de laatste seizoenen de aanvoerder van geel-groen.

20 juni: transfer Finn van Breemen
Op 20 juni werd bekend dat Finn van Breemen ADO Den Haag ging verlaten. De 20-jarige centrale verdediger tekende een contract bij FC Basel. De Zwitserse club voldeed aan een clausule in het contract waardoor ADO Den Haag een vaste transfersom ontving.

28 juni: onderscheiding Jan Lobel
Tijdens de ledenvergadering van HFC ADO Den Haag werd het oudste lid, tevens Erelid, van de vereniging, Jan Lobel (88), onderscheiden met de Gouden Speld van de KNVB. Deze onderscheiding ontving Lobel van de coördinator scheidsrechterszaken van de voetbalbond Dick van Egmond. Lobel kreeg dit eerbetoon voor zijn jarenlange inzet voor de club en in het bijzonder voor de ontvangst en begeleiding van de arbitrale teams bij thuiswedstrijden van ADO Den Haag.

29 juni; nieuwe hoofdtrainer
Op 29 juni maakte ADO Den Haag bekend dat Darije Kalezic was gecontracteerd als nieuwe hoofdtrainer van de club. Kalezic vertrok een paar weken daarvoor bij Jong FC Utrecht waar hij twee seizoenen actief was. De Bosnische oefenmeester tekende voor twee jaar in Den Haag.

06

Juli

1 juli: integratie ADO Den Haag Vrouwen
Vanaf 1 juli maakte ADO Den Haag Vrouwen weer volledig deel uit van de betaald voetbalorganisatie NV ADO Den Haag. Het eerste team en de jeugdopleiding (Beloften, MO17, MO16), die tot dan onder de Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal vielen, hebben door de integratie een plek binnen de BVO van ADO Den Haag gekregen. De diverse afdelingen (van merchandise tot ticketverkoop worden stapsgewijs geïntegreerd worden binnen de NV.

07

3 juli; contractverlenging Sacha Komljenovic
Op 3 juli verlengde Sacha Komljenovic zijn overeenkomst bij ADO Den Haag. De 20-jarige middenvelder tekende een overeenkomst tot medio 2025 waarbij de club nog een optie voor één seizoen heeft bedongen.

6 juli: lancering uittenue en vertrek Thomas Verheydt
In navolging van het thuisshirt presenteerde ADO Den Haag nu met trots het splinternieuwe uitshirt voor het seizoen 2023-2024. Een zandkleurig shirt met in de kraag accenten van rood en groen. Voor de presentatie van dit fonkelnieuwe uittenue is ADO Den Haag (bijna letterlijk) in zee gegaan met Goldband, dé Haagse popact. De vraag naar het nieuwe uitshirt was overweldigend. Binnen een dag werden er meer shirts verkocht dan er afgelopen seizoenen in drie maanden werd verkocht.

08

Ook werd op deze dag bekend dat Thomas Verheydt ADO Den Haag per direct ging verlaten. De 31-jarige aanvaller vertrok naar Çorum FK, een Turkse club die uitkomt op het tweede nationale niveau. Uiteindelijk stokte de teller na 78 officiële duels in het geel-groen, op een imposante 52 doelpunten en 15 assists.

8 juli: start oefencampagne
Op 8 juli ging de oefencampagne van start. De eerste oefenwedstrijd in voorbereiding werd met 0-4 van de amateurs van VELO gewonnen

10 juli: geboorteloket
Op 10 juli opende ADO Den Haag in samenwerking met het HagaZiekenhuis Den Haag het geboorteloket. Ouders, opa's, oma's of andere familieleden hebben vanaf dan de mogelijkheid om een waar geboortecertificaat op te halen om zo al vanaf de geboorte bij ADO Den Haag aangesloten te zijn! Onze trotse Ooievaar, symbool voor de stad Den Haag maar ook voor geboorte en het gezin staat natuurlijk centraal bij dit initiatief.

11 juli: start transferperiode
Op 11 juli is de eerste aanwinst voor ADO Den Haag een feit, als Kürşad Sürmeli een contract tot medio 2025 tekent. Het zou het begin zijn van een drukke transferperiode waarin maar liefst 13 spelers worden gehaald. Matteo Waem, Henri Koudossou, Henk Veerman, Daniel Granli, Justin Ché, Daryl van Mieghem, Jerry van Wolfgang, Jort van der Sande, Mohamed Hamdaoui, Gennaro Nigro en Bart van Hintum worden binnen het transferwindow gehaald. Een weekend na het sluiten van de transfermarkt wordt ook nog Lasse Vigen gecontracteerd. De middenvelder was niet onder contract bij een andere club, waardoor de overeenstemming na het sluiten van de transferwindow mogelijk was.

09

14 juli: Girlpower Radio
Op 14 juli maakte ADO Den Haag bekend dat GirlPower Radio een nieuw, driejarig contract had getekend. Zodoende is de Haagse radiozender niet alleen nog drie seizoenen als hoofdsponsor op de wedstrijdshirts van het eerste elftal en de jeugdelftallen van ADO Den Haag Vrouwen te bewonderen, maar zijn zij eveneens naar Strategisch Partner van ADO Den Haag gegroeid.

24 juli: start trainingskamp
Op maandag 24 juli reisde ADO Den Haag met 23 selectiespelers af naar Wageningen voor een trainingskamp in voorbereiding op seizoen 2023-2024. Tijdens dit trainingskamp, die tot en met zaterdag 29 juli duurde, speelde de ploeg van trainer Darije Kalezic twee besloten oefenwedstrijden. Op dinsdag werd met 4-0 gewonnen van Standard Luik O23 en op vrijdag werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen VVV-Venlo.

 

27 juli: nieuwe assistent-trainers
Op 27 juli werd Regillio Vrede aangesteld als de nieuwe assistent-trainer van het eerste elftal bij de mannen. Met zijn rijke ervaring is Vrede een waardevolle aanvulling zijn op de technische staf. Een maand later wordt ook Levi Schwiebbe als assistent toegevoegd aan de technische staf.

Augustus

5 augustus: Open Dag
De jaarlijkse Open Dag stond op zaterdag 5 augustus op het programma. Vanwege de slechte weersvoorspellingen werd al eerder in de week besloten om de Open Dag in aangepaste vorm te doorgang te geven. Dit betekende dat alle activiteiten naar de gracht waren verplaatst, waardoor deze overdekt konden plaatsvinden. Genk U23 fungeerde deze middag als laatste tegenstander in de oefencampagne. Het aanwezige publiek van de Open Dag werd getrakteerd op een overwinning: 3-0.

10

11 augustus: start competitie
Voor ADO Den Haag startte op vrijdagavond 11 augustus de competitie met een uitwedstrijd bij De Graafschap. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Darije Kalezic kwam ADO Den Haag, ondanks een aantal goede kansen, niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

September

3 september: mooie voetbalmiddag
Het was een mooie dag in het Bingoal Stadion, de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Tijdens de rust van de wedstrijd (die met 4-1 werd gewonnen) werden de schijnwerpers gericht op de toekomst van de club, want alle jeugdteams van ADO Den Haag werden gepresenteerd aan het enthousiaste publiek.

11

11 september: eerste prijs
Op 11 september kon ADO Den Haag delen dat het voor het tweede seizoen op rij de VVCS-veldencompetitie van de Keuken Kampioen Divisie had gewonnen! Het grasteam van ADO Den Haag ontving op het winnende veld de zilveren schaal van VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko.

15 september: eerste goal Veerman en afscheid stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal
Op 15 september sleepte ADO Den Haag drie punten uit het vuur in een uitduel tegen FC Groningen. Na zestien minuten spelen kwamen de Hagenaars, op dat moment enigszins tegen de verhouding in, via Veerman op een 0-1 voorsprong. Het was zijn eerste doelpunt voor geel-groen.

12

ADO Den Haag Vrouwen begon in het Bingoal Stadion sterk aan een nieuw seizoen in de Azérion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte had het beste van het spel en de meeste mogelijkheden, maar PSV bleef een nederlaag bespaard. Voorafgaand aan de wedstrijd was er op het veld een bijzonder afscheid van Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal. Niemand minder dan Sarina Wiegman sprak het aanwezige publiek toe om de bestuursleden en alle vrijwilligers van de Stichting, die inmiddels onderdeel uitmaakt van de NV, te bedanken.

16 september: blessure Hugo Wentges
Op 16 september werd duidelijk dat ADO Den Haag het een lange periode zou moeten stellen zonder Hugo Wentges. De 21-jarige doelman had een zware knieblessure opgelopen in de wedstrijd tegen FC Groningen. De sluitpost moest onder het mes en moet maanden herstellen.

20 september: Tim Coremans
Op 20 september werd Tim Coremans per direct toegevoegd aan de selectie. De 32-jarige doelman was transfervrij en tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Oktober

2 oktober: contractverlenging Errea
Op 2 oktober werd de samenwerking tussen ADO Den Haag en Errea opnieuw met meerdere jaren verlengd. Het Italiaanse merk is al sinds het seizoen 2011-2012 kledingleverancier van ADO Den Haag en dat zal de komende jaren zo blijven nadat beide partijen een overeenkomst tekenden die tot medio 2029 geldt.

4 oktober: bijzonder derde tenue
Op 4 oktober presenteerde ADO Den Haag een exclusief en artistiek shirt ter ere van de 125ste geboortedag van graficus M.C. Escher. Met dit shirt versmelten we de twee werelden van kunst en voetbal met elkaar. Werelden die emotie, trots en verwondering losmaken. Escher en ADO Den Haag delen rijk erfgoed en een gezamenlijk trots voor Den Haag. Er was zoveel vraag naar het Limited Edition shirt dat de webshop een paar uur overbelast raakte.

 

6 oktober: nominaties
ADO Den Haag had in de eerste periode goede prestaties afgeleverd en dat was niet onopgemerkt gebleven bij de selectiecommissie van de Bronzen Schilden. Zowel Daryl van Mieghem als hoofdtrainer Darije Kalezic werden genomineerd.

8 oktober: eerste competitiezege ADO Den Haag Vrouwen
Op bezoek bij Heerenveen heeft ADO Den Haag Vrouwen behaald zij de eerste competitiezege van het seizoen. Een vroeg verkregen voorsprong liet de Haagse ploeg niet meer in gevaar komen, het werd 0-2 dankzij doelpunten van Manon van Raay en Lobke Loonen.

18 oktober: van Heugten Tours
ADO Den Haag en Van Heugten Tours gaan de komende jaren met elkaar verder. ADO Den Haag en Van Heugten Tours tekenden op 18 oktober een overeenkomst die zal gelden tot medio 2026 en die van het vervoersbedrijf een belangrijke Strategisch Partner van de club maakte.

 

Op woensdag 18 oktober stond ook het ADO KIDS Herfsttoernooi op het programma. Het was een frisse ochtend, maar dat weerhield 90 kinderen niet om aan de aftrap van het altijd gezellige toernooi te verschijnen. De deelnemers streden, onder toeziend oog van ADO Den Haag-speelsters Louise van Oosten en Lysanne van der Wal, fanatiek om de felbegeerde herfsttoernooi-cup mee naar huis te nemen.

20 oktober: wonderbaarlijke opstanding
Op 20 oktober pakte ADO Den Haag op bezoek bij direct concurrent FC Emmen drie belangrijke punten. Na een snelle 2-0 achterstand draaide ADO Den Haag het helemaal om en boekte het een knappe 2-3 overwinning.

13

27 oktober: eerbetoon Piet De Zoete en lancering #ADOgroen
Voor de aftrap van ADO Den Haag-VVV Venlo was er een eerbetoon aan de op 27 mei overleden oud-speler, -trainer en -bestuurslid Piet de Zoete. Zijn heengaan was aan het begin van de zomerstop. Daarom was gezocht naar een passend moment om hem te gedenken. De datum van deze thuiswedstrijd, de laatste voor wat zijn (tachtigste) verjaardag (6 november 2023) zou moeten zijn, werd zodanig als passend geacht. Daarom werd er een minuut stilte in acht worden genomen, de spelers van ADO Den Haag droegen een rouwband en op de videowalls werden foto’s getoond van onder meer zijn loopbaan.

In de Club Lounge van het Bingoal Stadion vond de officiële lancering van #ADOgroen plaats. Deze gedenkwaardige gebeurtenis trok ongeveer 60 gasten, variërend van partners van de club tot nieuwe lokale en regionale stakeholders die zich aansluiten bij de #ADOgroen Partnerclub. Ook de Gemeente Den Haag was sterk vertegenwoordigd met onder andere wethouders Arjen Kapteijns en Hilbert Bredemeijer, wat de betrokkenheid en steun voor dit nieuwe initiatief benadrukte.

 

31 oktober: volgende ronde
In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker ging ADO Den Haag op bezoek bij VV Noordwijk. De ploeg van Darije Kalezic kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een kopbal van Van der Sande. Nadat de ADO Den Haag een rode kaart moest incasseren, was het vooral zaak om de voorsprong te behouden én met kunst- en vliegwerk lukte dat. ADO Den Haag ging zodoende door naar de volgende ronde van het TOTO KNVB Beker Toernooi.

November

1 november: blessure Justin Ché
Op 1 november werd bekend dat Justin Ché voorlopig niet inzetbaar zou zijn voor ADO Den Haag. De vleugelverdediger had een knieblessure opgelopen in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo en zou daarom voorlopig uit de roulatie zijn.

12 november: lancering Jubileumboek
Zondagochtend 12 november vond de langverwachte lancering van het ADO Den Haag jubileumboek plaats in het stadion van ADO Den Haag. Onder toeziend oog van zo'n 350 aanwezigen werd het eerste officiële exemplaar overhandigd aan burgemeester Jan van Zanen.

14

16 november: presentatiegids
Op 16 november kwam de nieuwe presentatiegids officieel uit. In het traditionele openingsmagazine van het seizoen vind je zoals gebruikelijk een overzicht van alle teams, maar dat is niet alles. Zo komt hoofdtrainer Darije Kalezic aan het woord in een uitgebreid interview, net als Stephan Vos en Alex Scholte, de trainers van het eerste vrouwenelftal. Verder komt er een speciaal dubbelinterview met Lobke Loonen en Henk Veerman - de spitsen van ADO Den Haag - voorbij waarbij de twee doelpuntenmakers vertellen over het geheim en de drive voor het maken van doelpunten en een artikel over de magie van het (voetbal)shirt. Je kunt het magazine ook online lezen.

17 november: 300 wedstrijden

Op vrijdagavond 17 november speelde Barbara Lorsheyd haar 300ste wedstrijd voor ADO Den Haag Vrouwen.

18

December

8 december: Paarse Vrijdag
ADO Den Haag heeft op vrijdag 8 december, Paarse Vrijdag, symbolisch de regenboogvlag gehesen voor het Bingoal Stadion. De regenboogvlag was al het gehele seizoen zichtbaar voor het stadion. In samenspraak met Haagse supportersvereniging De Roze Règâhs werd echter besloten om op deze dag, waarop extra aandacht wordt gevraagd voor het bevorderen van diversiteit en acceptatie voor de LHBTI+-gemeenschap, hier extra aandacht aan te besteden. Zodoende werd de regenboogvlag op Paarse Vrijdag met een speciaal gezelschap gezamenlijk gehesen.

11 december: vrijwilligersavond
Op maandagavond 11 december 2023 vond de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats bij ADO Den Haag. Een avond die elk jaar weer garant staat voor een topsfeer, lekker eten en waarbij de vrijwilligers in het zonnetje worden gezet als dank voor hun tomeloze inzet van het afgelopen jaar. In de traditionele kerstvideo staan de vrijwilligers centraal, want zonder al deze fantastische vrijwilligers zou onze club niet kunnen bestaan.

 

15 december: prachtige goals
De laatste thuiswedstrijd voor ADO Den Haag in de competitie van het jaar 2023 was er één tegen NAC Breda. Na een vroege achterstand draaide ADO Den Haag het al in de eerste helft helemaal en ging het rusten met een 3-1 voorsprong dankzij prachtige goals van Veerman en tweemaal Van Mieghem. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was het NAC dat aanzette en het meest kansen kreeg op een aansluitingstreffer, die kwam er echter niet en zo pakte ADO Den Haag drie zeer belangrijke punten.

 

20 december: naar de 8ste finale
ADO Den Haag heeft het bekertreffen met Sparta Rotterdam winnend afgesloten en bekert verder. In het eigen Bingoal Stadion was het ADO Den Haag dat de wedstrijd controleerde. Dankzij een vroege goal van Van Mieghem en een late goal van Ideho stond er na 90 minuten een 2-0 stand op het scorebord.

22 december: partnerschap DHL
Op 22 december zijn ADO Den Haag en DHL een langdurig partnerschap met elkaar aangegaan. Beide partijen tekenden een contract dat tot medio 2027 zal gelden. Om deze nieuwe samenwerking gelijk kracht bij te zetten is er een hypermoderne DHL pakketautomaat bij het stadion van ADO Den Haag geïnstalleerd. Deze automaat stelt supporters en buurtbewoners in staat om op elk gewenst moment pakketjes te versturen en op te halen.

23 december: op een 3e plek de winterstop in
ADO Den Haag heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Jong AZ. Ondanks een achterstand na 45 minuten zorgde doelpunten van invaller Sellouki en Ideho ervoor dat de 1-0 ruststand in de tweede helft werd omgedraaid, naar een 1-2 overwinning.