Zondagochtend 12 november vond de langverwachte lancering van het ADO Den Haag jubileumboek plaats in het stadion van ADO Den Haag. Onder toeziend oog van zo'n 350 aanwezigen werd het eerste officiële exemplaar overhandigd aan burgemeester Jan van Zanen. 

Voor de boekoverhandiging volgden korte maar boeiende interviews, geleid door presentator Wietze Smid, met enkele clubiconen. Sjaak Roggeveen, Rob Baan en Jan Paul Saeijs deelden hun herinneringen en inzichten over de bijzondere momenten die ze hebben beleefd tijdens hun tijd bij ADO Den Haag en er kwamen leuke anekdotes voorbij. Onder de aandachtige luisteraars in de Ernst Happel Lounge waren veel oud-spelers, oud-trainers, sponsoren en supporters. 

presentatie ADO Den Haag jubileumboek

Het hoogtepunt van de ochtend was de officiële overhandiging van het eerste exemplaar van het jubileumboek aan Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag. Na de onthulling, wat onder luid applaus werd ontvangen, nam de burgemeester het boek in ontvangst, waarmee hij symbolisch de verbinding tussen de club en de stad benadrukte. In zijn toespraak prees hij de (historische) betekenis van ADO Den Haag en de rol die de club speelt voor de stad, de lokale gemeenschap, maar ook voor hem persoonlijk.

presentatie ADO Den Haag jubileumboek

Het jubileumboek zelf, prachtig vormgegeven en rijk geïllustreerd, biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van ADO Den Haag. Van historische wedstrijden tot iconische spelers en memorabele hoogte- en dieptepunten. Het boek dient als een waardevol archief voor alle (voetbal)fans en betrokkenen die de club door de jaren heen hebben gesteund.

Aan het einde van de presentatie kreeg iedereen die een boek had besteld de kans om een fysiek exemplaar mee naar huis te nemen. De animo voor het jubileumboek is tot nu toe overweldigend gebleken, want inmiddels is de tweede druk van het boekwerk al een feit.

Heeft u het boek niet als pre-order besteld maar wilt u toch nog een exemplaar bemachtigen? Kijk dan op www.adodenhaag.nl/jubileumboek.

presentatie ADO Den Haag jubileumboek
V.l.n.r.: Wim van Laar, Lex Schoenmaker, Jan van Zanen, Lucienne Reichardt en Natascha van Grinsven-Admiraal.

ADO TV sprak met Matty Verkamman van Kick Uitgevers.