In de lastige periode met het heersende coronavirus is het voor iedereen zaak om alle richtlijnen te volgen en dus ook zoveel mogelijk thuis te blijven. Het is echter wel belangrijk om fit en gezond te blijven. ADO TV heeft John Nieuwenburg daarom gevraagd om jou een handje te helpen. De fysiektrainer van ADO Den Haag legt uit hoe je thuis met een simpele work-out fit kan blijven.

Nieuwenburg legt in de video uit hoe je met korte series van vier minuten je fitheid kan opkrikken. Je begint steeds met het heffen van de knieën in hoog tempo en houdt dit vervolgens dertig seconden vol. Daarna doe je een andere oefening. Steeds kom je terug bij het knieheffen, voordat er weer een andere oefening volgt. Je kan bij die variërende oefening kiezen voor opdrukken, squats, lunges, planking (ook omgekeerd), sit-ups, rugspieroefeningen of een eigen oefening.

 

Work-out
- 30 seconden knieheffen op tempo
- 30 seconden opdrukken (variëren kan)
- 30 seconden knieheffen op tempo
- 30 seconden squats (variëren kan)
- 30 seconden knieheffen op tempo
- 30 seconden lunges (variëren kan)
- 30 seconden knieheffen op tempo
- 30 seconden planking (variëren kan)

Pauze + nieuwe serie

Je herhaalt dus series van vier minuten, met vier keer knieheffen en vier andere oefeningen. Als er een serie afgelopen is, neem je een pauze. Afhankelijk van je eigen fitheid schat je na een reeks oefeningen in of je er nog een serie bij kunt en wilt doen.

Succes!