De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich vrijdagavond tegen FC Zwolle met enige moeite geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker. Verder plaatsten zich FC Utrecht en FC Twente. De vierde halve finalist komt uit de nog te spelen wedstrijd VVV-Venlo tegen Oostkapelle.

In Zwolle werd het 1-4 voor de groengelen die bij de rust een 0-1 voorsprong hadden door een doelpunt in de 11e minuut van aanvoerder Jill Wilmot. Hoewel ADO Den Haag in de eerste helft een duidelijk overwicht had kwam het niet meer tot scoren. In de tweede helft kwamen de Haagse vrouwen wat moeilijk op gang maar Renate Jansen maakte in de 65e minuut aan alle onzekerheid een eind door de keeper van dichtbij kansloos te passeren (0-2).

In de 73e minuut bracht trainer/coach Sarina Wiegman twee verse krachten, Esther Scheenaard en Marjolijn van den Bighelaar in het veld. Zij vervingen Lucienne Reichardt en Sheila van den Bulk. Nog geen twee minuten later bracht Marjolijn van den Bighelaar ADO Den Haag definitief in veilige haven (0-3). Met Kimberley Vermeij voor Jill Wilmot ging ADO Den Haag op zoek naar een hogere score. Echter het was juist de Heerenveense Judith Freijling die in de 81e minuut met een droger poeier de Haagse keeper Barbara Lorsheijd kansloos liet (1-3). Het laatste woord was aan Lisanne Grimberg die met een mooie doelgerichte actie en een daaropvolgend lobje de 1-4 eindstand aantekende.

ADO Den Haag speelde in de volgende opstelling: Lorsheijd, Van den Bulk (73. Scheenaard), Stentler, Van den Berg, Van Dalen, Reichardt (73. Van den Bighelaar), Wilmot (79. Vermeij), Middag, Jansen, Grimberg en Van Dongen.

Uitslagen kwartfinales KNVB beker (vrijdag 16 maart): FC Zwolle - ADO Den Haag 1-4 Sc Heerenveen – FC Twente 0-4 Sc Telstar – FC Utrecht 1-1 (FC Utrecht wint na strafschoppen) VVV-Venlo – Oostkapelle 14-0 Loting halve finales (2e Paasdag 9 april): FC Utrecht – ADO Den Haag VVV-Venlo – FC Twente De bekerfinale wordt gespeeld op 24 of 25 mei.