ADO Den Haag was maandag met de gehele selectie in het AFAS Circustheater voor het Haags Goud Sportgala en alle clubmensen gingen wel heel trots weer naar huis. Het team werd namelijk gekozen tot Sportploeg van het jaar 2011 en Maurice Steijn/John van den Brom werd het beste coachduo van het jaar.

De avond begon al mooi, toen de selectie van ADO Den Haag een groot applaus kreeg van de 308 Haagse kampioenen in de zaal. Deze waren allemaal net voor de start van de show uitgenodigd om te worden geëerd. Zij kregen stuk voor stuk een medaille, uit handen van een ADO Den Haagspeler naar keuze.

De avond werd gepresenteerd door de welbekende Fred Zuiderwijk en Rob Andeweg en ging van start met een spectaculaire act van Corpus. Het Talent van het jaar volgde, Manuela van Galen die aan karate doet won deze eerste prijs.

Toen was de beurt aan de Coach van het jaar. Victor Anfiloff en Saskia van Hintum (Beach Team Holland) en Dirk Loots (HGC) waren de concurrenten van Maurice Steijn en John van den Brom. Maar de prijs ging naar onze twee hoofdcoaches die het afgelopen bijzondere jaar mogelijk hebben gemaakt.

De oeuvreprijs was voor squashter Vanessa Atkinson, Robin Haase werd wederom sportman maar wilde per se deze prijs delen met Laurens Jan Anjema, eveneens uit de squashsport. Sportvrouw werd kitesurfster Katja Roose. Het tromgeroffel werd luider en luider voor de Sportploegprijs. En ja hoor, HYS The Hague, de ijshockeyers die de landstitel en de beker wonnen en Marleen van Iersel en Sanne Keizer (beach volleybal) werden verslagen. Het publiek mocht stemmen en dit telde voor 50%, de vakjury met daarin onder andere Marcella Mesker en Lars Omloo (AD) bepaalden de andere helft. En wat bleek, ADO Den Haag bleek gekozen tot de Sportploeg van het Jaar!