De jongens van ADO Den Haag C2 hebben op donderdag 2 juni een graffitiworkshop gevolgd in het Gemeentemuseum van Den Haag.

ADO Den Haag hecht er belang aan dat de voetballers zich binnen én buiten het veld ontwikkelen, en daarom werd er samen met de ouders een museumbezoek gepland. Onder begeleiding van een docent mochten de jongens gehuld in schort en mondkapje aan de slag met de spuitbussen. Een deel van de kunstwerken staat in het museum, de rest mocht mee naar huis.
Het Gemeentemuseum biedt inwoners van telkens een wisselend stadsdeel gedurende een paar maanden lang gratis entree. Wanneer mensen met een groep van tien of meer komen, krijgen ze een gratis rondleiding. Als de groep groter is dan dertig personen regelt het museum gratis busvervoer. Per doelgroep worden passende rondleidingen verzorgd.
Daarnaast organiseert het Gemeentemuseum speciale avondopenstellingen voor buurtbewoners. Dit keer was de wijk Escamp aan de beurt, waar inmiddels al 10.000 bezoekers op af zijn gekomen. Het vierde stadsdeel, Leidschenveen-Ypenburg, is de komende maanden aan de beurt.

Het NRC was aanwezig bij de workshop en heeft er een stuk over gepubliceerd in de krant. Verder kwam de rondleiding en workshop tot stand via Barbara Berger. Barbara, enorm bedankt daarvoor!