Terwijl de mannen druk bezig zijn Europees voetbal te behalen, is ons vrouwenelftal al weer bezig met volgend jaar. De eerste nieuwe aanwinst is binnen en dat is Tessel Middag (18 jaar). Zij komt met ingang van het nieuwe seizoen ons vrouwenteam versterken. Een interview:

Tekst: Laura Westmaas

Geboortedatum: 23 december 1992
Woonplaats: Amsterdam, bij mijn ouders

Zit je op school?
Ja, ik zit nu in mijn laatste jaar van het gymnasium. Heb net de examens achter de rug en er ook wel een goed gevoel over. Volgend jaar ga ik Geschiedenis studeren aan de UVA in Amsterdam.

Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
In ieder geval geen andere sport, voetbal ik echt mijn sport. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden te zijn en leuke dingen te doen.

Wat is je huidige voetbalclub?
Ik speel op dit moment bij twee teams, bij avv Swift in een jongensteam en in het KNVB Talententeam waar ik drie keer in de week train.

Heb je nog ergens anders gespeeld hiervoor?
Tot mijn 12e heb ik bij TABA gespeeld, dat was voor ik bij Swift ging spelen. Ik ben begonnen met voetballen toen ik 5 was.

Ben je linksbenig of rechtsbenig?
Ik ben rechtsbenig, maar ik kan ook met links schieten.

Positie?
Ik speel op het middenveld, meestal rechtsmid.

Hoogtepunt in je carrière?
Die moet nog komen! Ik ga zaterdag 28 mei naar Italië voor het EK onder 19. Het is voor mij de eerste keer dat ik mee ga, dus ik vind het hartstikke spannend!

Hoe is het om bij Oranje onder 19 te spelen? En hoe ben je er terecht gekomen?
Het is heel leuk! We hebben een gezellig team en de trainingen zijn ook leuk. Toen ik 13 was, kwam ik uit voor Oranje onder 15, en zo ben ik er verder in gerold. Als we volgend jaar het WK halen, ga ik misschien voor Oranje onder 20 spelen.

Je bent in 2008 verkozen tot sporttalent van Amsterdam/Zuidamstel, hoe was dat?
Erg leuk! Ik was samen genomineerd met twee roeiers. Uiteindelijk heb ik gewonnen, als prijs kreeg ik een grote beker en €500,- aan waardebonnen die ik kon uitgeven in sportzaken.

Hoe ben je terecht gekomen bij ADO Den Haag?
Omdat AZ stopte met het vrouwenvoetbal, was voor mij de dichtstbijzijnde Eredivisieclub FC Utrecht of ADO Den Haag. Ik heb met beide clubs gesproken, maar bij ADO had ik meteen een goed gevoel. De trainer Sarina Wiegman wilde me graag hebben en de aanvraag werd ingewilligd, zo ben ik er terecht gekomen!

Wat wil je bij ADO Den Haag bereiken?
We zijn de afgelopen drie jaar steeds 2e geworden in de competitie. Dit jaar gaan we voor het kampioenschap! Ik hoop dat ik daar aan kan meewerken. Ik heb heel veel zin om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan, ik vind het een leuke club dus ik hoop dat ik mag blijven en uiteraard veel spelen!

Heb je verder nog toekomstplannen voor je carrière?
Ik hoop bij ADO Den Haag te blijven en misschien jaren later nog naar het buitenland te gaan. Maar dat is nu nog niet aan de orde.