Coach Virgilio Teixeira krijgt bij ADO Den Haag Onder 21 de beschikking over een nieuwe talentvolle centrumverdediger. Silvinho Esajas (18) komt over van de Italiaanse club Hellas Verona en tekent een contract tot medio 2023 in het Cars Jeans Stadion.

Esajas heeft het grootste gedeelte van zijn voetbaljeugd doorgebracht bij AVV Zeeburgia. In oktober 2019 verruilde het talent deze club voor Hellas Verona, waarmee hij het afgelopen seizoen voor de Onder 19-ploeg speelde in de Campionato Primavera 2. Esajas is een centrale verdediger, maar hij kan ook als controlerende middenvelder uit de voeten.

“Ik heb heel veel vertrouwen in deze mooie club”, zegt Esajas over zijn nieuwe avontuur. “Ik denk dat ADO Den Haag goed bij mij past. Dat geldt ook voor de manier van spelen in Nederland, die toch anders is dan in Italië. Ik ben namelijk een voetballende verdediger, die kan indribbelen en ervan houdt om de opbouw en de passing te verzorgen. Daarnaast ga ik ook graag de duels aan. Het is top dat ik dit nu kan laten zien in het shirt van ADO Den Haag.”

ADO Den Haag heet Esajas van harte welkom bij de club.

ADO Den Haag ondertekening

ADO Den Haag ondertekening