Nu bekend is geworden dat het lopende seizoen voor de teams van de jeugdopleiding van ADO Den Haag niet meer zal worden hervat, kijken we in drie delen terug op hoe het seizoen is verlopen voor de verschillende ploegen. Met in deel één: ADO Den Haag O9 t/m O15.

ADO Den Haag O9 tot en met O12
Bij de O9- tot en met O12-teams worden er conform de KNVB-regels geen uitslagen en standen vermeld. De spelers in deze leeftijdscategorieën bevinden zich in een ontwikkelfase, waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. In algemene zin kunnen we stellen dat de spelers van deze teams dit seizoen enorme stappen gemaakt hebben en veel ervaring hebben opgedaan.

ADO Den Haag O13
O13 werd voor de winterstop eerste in haar poule. Dit kwam mede door grote overwinningen op Roda JC, De Graafschap, Willem II en N.E.C. Met 32 punten uit 14 wedstrijden wist het team van hoofdtrainer Joep Breimer dan ook te promoveren naar de Eredivisie hoog.

In deze sterke competitie kwam ADO Den Haag O13 zes keer in actie en speelde het tegen Feyenoord, Vitesse en Excelsior gelijk. Tegen Sparta Rotterdam en in de returnwedstrijd tegen Vitesse werd er nipt verloren, terwijl Ajax wel een maatje te groot bleek.

Naast de prima competitieresultaten presteerde O13 ook goed in het bekertoernooi. Het team was zelfs doorgedrongen tot de halve finale, waar PSV de tegenstander zou zijn. Eerder in het toernooi werden FC Emmen, Sparta Rotterdam en het sterke AZ uitgeschakeld.

ADO Den Haag O14
Ook ADO Den Haag O14 kende een prima seizoen. Voor de winterstop eindigde de ploeg van hoofdtrainer Martijn den Haan op een knappe derde plaats in de competitie. Zo werd onder meer van FC Volendam, De Graafschap, PEC Zwolle, NAC en Excelsior gewonnen.

Na de winter ging het nog beter, want alle vier de gespeelde wedstrijden werden in winst omgezet. FC Twente, NAC, FC Eindhoven en Sparta Rotterdam werden allemaal verslagen.

Naast het goede seizoen als team was er ook een persoonlijke hoogtepunt voor Sem Eekhout en Irfan Karijowidjojo. Zowel keeper als middenvelder werden door de KNVB uitgenodigd voor een teamactiviteit.

ADO Den Haag O15
Net als ADO Den Haag O13 kende O15 een fantastische eerste seizoenshelft. In de 1e divisie hoog verloor het team van hoofdtrainer Giovanni Franken geen enkele wedstrijd, speelde het twee keer gelijk en wist het alle overige duels te winnen. Daarnaast zette de ploeg enkele grote uitslagen neer. Op bezoek bij Willem II werd er met 0-5 gewonnen, terwijl VVV-Venlo met liefst 0-7 werd verslagen.

Door deze goede resultaten werd O15 dus ook eerste en promoveerde het naar de Eredivisie laag. Ook daar ging het erg goed, want na vijf speelrondes stond de ploeg dankzij overwinningen op FC Utrecht, FC Volendam, De Graafschap en Excelsior op een gedeelde eerste plek met FC Twente O15. Daarnaast incasseerde het slechts vier tegendoelpunten.

De goede ontwikkelingen van de spelers van ADO Den Haag O15 was ook in Zeist niet onopgemerkt gebleven. Zo werden Sem Buvelot, Jelle Giltaij, Sem Yvel, Kaj van Houwelingen en Lynden Edhart dit seizoen allen uitgenodigd voor een KNVB activiteit en stond Feliciano de Ruijter op de standby-lijst.