Opnieuw heeft een talent uit de eigen opleiding een beloning in de vorm van een contract gekregen. De 19-jarige verdediger Danté Roethof heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste verbintenis bij ADO Den Haag. De overeenkomst heeft een looptijd tot medio 2022, met een optie voor een extra seizoen.

Roethof begon zijn carrière bij het Rijswijkse Semper Altius en kwam daarna via HSV DUNO bij Haaglandia terecht. In de zomer van 2012 maakte de verdediger de overstap naar ADO Den Haag, waar hij nu dus al bijna acht jaar speelt. Op 22 december zat Roethof voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, bij de uitwedstrijd tegen Ajax. Het talent speelde ook al eens mee met Jong ADO Den Haag.

“Ik ben blij met deze beloning. Ik heb hier namelijk hard voor gewerkt. Het is een moeilijke periode, maar natuurlijk is het toch mooi dat ik mijn eerste contract kan tekenen”, glimlacht Roethof. “Ik zie mezelf als een snelle en sterke verdediger, die links in het centrum maar ook als back kan spelen. Ik beschik over sprongkracht en overzicht, blijf koel onder druk en ben een verdediger die graag de spitsen aanpakt.”

ADO Den Haag feliciteert Danté met zijn eerste contract en wenst hem veel succes.

img 5426