ADO Den Haag heeft opnieuw een talent uit de eigen opleiding voor meerdere jaren aan zich gebonden. Amine Essabri, jeugdinternational van België, heeft donderdag zijn eerste contract getekend in het Cars Jeans Stadion. De 18-jarige aanvaller ligt nu vast tot medio 2022.

Essabri draagt de Belgische nationaliteit en heeft Marokkaanse roots, maar is geboren en getogen in Den Haag en heeft ook een Nederlands paspoort. De creatieve aanvaller behoort al zeven jaar tot de jeugdacademie van ADO Den Haag en is blij dat hij nu een belangrijke stap in zijn carrière kan zetten. “Dit is een mooie en speciale dag voor mij”, glimlacht Essabri. “Ik heb hier lang voor gewerkt. Als kleine jongen op de straat in Den Haag, maar natuurlijk ook in de opleiding van de club. Ik zie dit als een mooie beloning en een blijk van vertrouwen. Ik hoop dat ik dat kan terugbetalen.”

Essabri begon met voetballen bij HVV Laakkwartier, net als onder anderen Danny Bakker, Yahya Boussakou, Michel Adam, Ali Boussaboun en Leo Schellevis. Het talent speelde vier jeugdinterlands voor onze zuiderburen. Bijzonder was dat hij in oktober in één week wist te scoren voor België Onder 19 tegen zowel Frankrijk als Engeland.

ADO Den Haag feliciteert Amine met zijn eerste contract en wenst hem veel succes!