ADO Den Haag is een samenwerking aangegaan met sportmarketingbureau Global Image Sports. Het opzetten van een Noord-Amerikaanse voetbalschool is het doel van de samenwerking tussen ADO Den Haag en Global Image Sports.

In de eerste fase van het project zoekt ADO Den Haag de samenwerking met een select aantal jeugdvoetbalclubs in de Verenigde Staten en Canada. Coaches en spelers van deze geselecteerde clubs krijgen de gelegenheid om inzicht te krijgen in de werkwijze van de jeugdopleiding van ADO Den Haag, een van de betere jeugdopleidingen van Nederland.

Rob Meppelink, Hoofd Opleiding bij ADO Den Haag: "We zijn erg blij met de samenwerking met Global Image Sports, die ons sterk hebben aanbevolen. De afgelopen jaren hebben we al een aantal samenwerkingen in verschillende delen van de wereld op poten gezet. Het is belangrijk voor ons om ook te kijken over de Nederlandse grenzen voor talentvolle voetballers."

James Abrahart, CEO van Global Image Sports: "We kijken ernaar uit om samen met Rob en de coaches aan de slag te gaan van zo’n professionele voetbalclub als ADO Den Haag. Zij bieden een uitstekend kijkje achter de schermen met betrekking tot de spelers, ouders en coaches."

Onderdeel van de overeenkomst zal zijn dat ADO Den Haag een Noord-Amerikaanse voetbalschool opzet en een aantal spelersstages organiseer met partnerclubs in 2016. Dat mondt uiteindelijk uit in de 'Den Haag Elite Player Experience' in Nederland in 2017.