Het is ADO Den Haag Onder 19 dinsdagavond niet gelukt de oefenwedstrijd tegen China Onder 19 in winst om te zetten. In een boeiend duel in het Kyocera Stadion stond het team van coach Aleksandar Rankovic, dat met de nodige spelers uit lagere elftallen aantrad, bij rust wel met 2-1 voor, maar na de pauze sleepte China met een 2-4 uitslag alsnog de overwinning binnen.

De eerste helft was zeer aantrekkelijk. Het spel golfde op en neer. Dat dat kwam door vele foutjes aan beide kanten kon het publiek niet deren. Vrijwel elke minuut viel er een kans te noteren. Dat de eerste goal al na zes minuten viel, was dan ook niet verwonderlijk. ADO Den Haag-keeper Jurrian Jouvenaar schoot de bal zo in de voeten van Chao Yong Jing. De middenvelder kon de bal daarna eenvoudig in het lege doel werken: 0-1.

Na 28 minuten trok ADO Den Haag de stand gelijk. Loyd van der Wilden had een keihard schot in huis op 'randje zestien'. Deze belandde op prachtig wijze in de kruising. De Chinese doelman hoorde de bal alleen maar voorbij zoeven. Drie minuten later pakte de thuisploeg overigens een voorsprong. Wederom was het een 'beauty'. Donavan de Groot (normaal gesproken Onder 17) sneed vanaf rechts met zijn linkerbeen naar binnen. Wat toen volgde was een heerlijke indraaiende bal, die precies over de keeper heenging. 2-1 bleek uiteindelijk ook de ruststand. Het aantal kansen was niet op twee handen te tellen, dus hadden de teams zomaar met een 5-5 score de kleedkamers in gekund.

China hoefde er in het tweede bedrijf niet lang over te doen om de stand gelijk te trekken. Weer lag er een slippertje van Jouvenaar aan ten grondslag. Hij liet een schot van een Chinees los. Voor de rebound stond Lin Liang Ming klaar, die makkelijk binnen tikte.

Het vervolg van de tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste helft. Dat kwam omdat er simpelweg veel minder kansen vielen te noteren. Desalniettemin lukte het China wel op voorsprong te komen. Daar had het wel een penalty voor nodig, die feilloos raak werd geschoten door wederom Ming. De aanvaller maakte een kwartier voor tijd zijn hattrick compleet door een corner bij de tweede paal tot doelpunt te promoveren: 2-4. Bij die stand zou het blijven.

ADO Den Haag Onder 19 – China Onder 19 2–4 (2-1)

Scoreverloop: 6. Chao Yong Jing 0-1, 28. Van der Wilden 1-1, 31. De Groot 2-1, 51. Lin Liang Ming 2-2, 73. Ling Liang Ming 2-3 (pen.), 75. Ling Liang Ming 2-4

Scheidsrechter: Mark Langendoen

Opstelling ADO Den Haag: Jouvenaar; Dekker (55. Asmelash), Groos (46. Bilgi), Ben Amar, Nwankwo; Duijvestijn, Wagenaar, Den Otter (46. Rieder); De Groot, De Kwant (46. Aberkane), Van der Wilden (67. Haddachi)

Opstelling China: Zheng; Zhen, Jianfei, Daogang, Hongjiang; Wei, Jing, Yandinghao; Ming, Xulianyan, Yu