De mannen van coaches Rankovic en Verheul gingen dit weekend op bezoek bij Vitesse uit Arnhem. De gastheren, die een week eerder Feyenoord uit het bekertoernooi speelden, kwamen goed uit de startblokken en na vier minuten spelen moest Jurrian Jouvenaar al een bal uit zijn doel ranselen.

ADO Den Haag liet zich niet van de wijs brengen. Na zeven minuten kreeg het de mogelijkheid om via een snelle counter voor gevaar te stichten maar de eindpass was hiervoor te onnauwkeurig. Kort hierna kreeg Dennis van der Heijden, na een prima pass van Muhammed Atay, de mogelijkheid de score te openen maar zijn diagonale schot belandde op de keeper. Na bijna een kwartier spelen was het Vitesse dat op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de rechter aanvalskant kwam uiteindelijk bij de 2e paal terecht en kon daar ongehinderd ingetikt worden, 1-0.

Na deze domper rechtte de Haagse ploeg haar rug en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen zorgde het wel voor gevaarlijke momenten voor het Arnhemse doel. In de 22e minuut was het Segun Owobowale die zich een weg door het vijandige strafschopgebied pingelde en alleen ten koste van een strafschop gestopt kon worden. Trevor David benutte deze kans feilloos en bracht daarmee de ploegen weer op gelijke hoogte. De wedstrijd, die tot dan toe in een hoog tempo werd gespeeld, kon alle kanten op. Jurrian Jouvenaar voorkwam, met behulp van de paal, na een half uur een voorsprong voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg Segun Owobowale de kans om zijn team op voorsprong te schieten maar diens schot kwam niet verder dan de vuisten van de Vitesse doelman.

Na de theepauze kwam ADO Den Haag sterk voor de dag en in de 50e minuut kwam het ineens ook op voorsprong. Pascal Struijk schampte de bal bij een corner waardoor Trevor David, vrijstaand bij de 2e paal, de bal hoog in het doel kon schieten en daarmee de stand op 1-2 bracht. De Haagse ploeg zou nu in een zetel hebben moeten zitten om geduldig wachtend een derde treffer te kunnen maken. Echter het tegenovergestelde gebeurde. De ploeg ging, zonder verklaarbare aanwijzing, nerveus spelen en speelde hiermee Vitesse in de kaart. De ploeg uit Arnhem voelde zich nog niet verslagen en ging hartstochtig op zoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker hing in de lucht en in de 72e minuut was het zover. Kon de Haagse doelman eerst nog een schitterende redding verrichten, vlak daarna lag de bal, uit de kluts, toch in het net, 2-2. In deze stand zou geen verandering meer komen en gezien de hele wedstrijd was deze puntendeling een terechte uitslag. Door dit resultaat houdt ADO Den Haag op de ranglijst Vitesse op een punt.

Volgende week zaterdag komt SC Heerenveen op bezoek op De Aftrap.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Tristan Dekker, Trevor David, Pascal Strujk, Mohamed Haddachi, Nikki Baggerman (90e Danny Groos), Muhammed Atay, Roy Castien, (68e Luc den Otter), Segun Owobowale (78e Akif Aksoy), Dennis van der Heijden, Loyd van der Wilden (46e Jan Verduijn)