Het is ADO Den Haag onder 17 niet gelukt de halve finale te bereiken van het toernooi om de Future Champions in Gauteng in Zuid-Afrika. De beslissende wedstrijd tegen het universiteitsteam van Pretoria werd onverwacht met 1-3 verloren.

Na afloop van de wedstrijd reikten Muhammed Atay en Ghali Belmakran aan de winnaars van de schoolwedstrijden (de scholen die de beste supporters van de teams waren) een compleet wedstrijdtenue van ADO Den Haag uit.



Vervolgens ging een delegatie van onze opleiding bestaande uit Paul van Lith, Hans de Jong en Luc den Otter naar de uitreiking van de school sportprijzen van de provincie Gauteng voor het jaar 2014. Tijdens deze live op de televisie uitgezonden happening werd ADO Den Haag ook nog in het zonnetje gezet vanwege de donatie van 22 complete wedstrijdtenues van het afgelopen seizoen aan de scholen van Gauteng. Luc den Otter mocht als dank hiervoor een award voor ADO Den Haag in ontvangst nemen.

Voor de spelers was er in de avond X Factor in het hotel. Alle teams moesten een optreden voorbereiden en ADO Den Haag moest het spits afbijten. Ondanks de zangkwaliteiten van de Haagse spelers lukte het hen niet om naar de volgende ronde te gaan. Een heel leuke avond die door alle spelers van de deelnemende teams vol enthousiasme werd gevolgd. Na afloop van de gezamenlijke avond ging iedereen slapen, want donderdag staat de culturele dag op het programma met o.a. een bezoek aan het Lionpark, het voormalige woonhuis van Mandela en het WK stadion.



Eerder deze week waren er de traditionele huiswerkuurtjes en werden de spelers en staf ook naar de plaatselijke supermarkt gebracht om eindelijk de gewenste inkopen te doen. Op de eerste dag konden niet alle leden van de staf mee want Patrick van Dullemen en Mark Schuur werden door de organisatie opgehaald om voor 150 Zuid-Afrikaanse trainers een clinic te geven. Deze clinic was een groot succes en vol enthousiasme werd de “Hollandse” training gevolgd.

Overige duels

ADO Den Haag - Orlando Pirates 0-0
ADO Den Haag - Oryx FC 1-0