Tien weken langs stond ‘De Aftrap’ op zondagen in het teken van de ADO Den Haag Voetbal Academie waarbij in totaal meer dan 50 spelers en keepers trainden volgens de voetbalfilosofie van de jeugdopleiding van ADO Den Haag onder begeleiding van jeugdtrainers, coördinatoren en talentvolle trainers uit de regio. Op zondag 11 december werd het eerste traject van dit seizoen op passende wijze afgesloten in de groengele clubkleuren.

Eerst even de auto krabben om vervolgens voor dag en dauw richting de jeugdopleiding te rijden van ADO Den Haag. Zo zal het voor veel spelers van de O9 en O10 eruit hebben gezien. In alle vroegte verzamelden zij met iets wat gespannen koppies op het jeugdcomplex. Voor de laatste training van deze jaargang stonden er namelijk oefenwedstrijdjes op het programma. Bij binnenkomst verzamelden de spelers in de kleedkamer waar een clubtenue voor hun klaarlag om even later onder luid applaus van alle aanwezigen en O’ O’ Den Haag het hoofveld te betreden. De spanning maakten plaats voor trots en besef van deze unieke belevenis. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spektakelstuk en niets was minder waard. Voor diegene die even dacht in alle rust een bakje koffie te kunnen scoren in de kantine, kwam er vervolgens achter enkele goals gemist te hebben. Na een ruim uur spelen en een passende teamfoto’s ontvingen alle deelnemers uit handen van het projectteam een gepersonaliseerde certificaat. Eindelijk konden de spelers even opwarmen onder de douche, maar niet voordat er een foto was genomen met hun welverdiende oorkonde.

20221211 120148website

Tijdens de wedstrijden van de eerste groep druppelden ook de tweede groep, bestaande uit O11-, O12- en O13-spelers van de Voetbal Academie binnen. Voor deze groep stonden er geen onderlinge wedstrijden op het programma, want de Onder 10 en Onder 12 teams van ADO Den Haag waren uitgenodigd om het tegen de Voetbal Academie op te nemen. Ook deze spelers ondergingen hetzelfde recept met een unieke opkomst alvorens de wedstrijden konden beginnen. Waar de O11 van de Voetbal Academie het ADO Den Haag O10 knap lastig wist te maken op het grasveld, had de O12-O13 combinatie het heel zwaar tegen ADO Den Haag O12. Na vijf kwartier werden ook deze wedstrijden afgesloten met de certificaatuitreiking. Kortom, een passende afsluiting voor dit 10-delige traject!

adoxmws 1920x1080 dut

MatchWornShirt-veiling

Op dezelfde dag als de afsluiting van de Voetbal Academie nam ADO Den Haag het op tegen Almere City met het debuut van Dick Advocaat als hoofdtrainer. Voor deze speciale gelegenheid worden de shirts geveild via de link in de button onderaan deze pagina. Bied mee, want de opbrengsten gaan naar de Voetbal Academie van ADO Den Haag.

Via deze weg willen wij de coördinatoren, jeugdtrainers, regiotrainers, ouders, verzorgers en spelers bedanken voor hun inzet en commitment tijdens het 10-delige traject van de Voetbal Academie. In maart 2022 start het nieuwe traject van de Voetbal Academie van ADO Den Haag. Om kans te maken op deelname dien je mee te doen aan de ADO Den Haag Talentendag op 22 januari 2023. Houd de website goed in de gaten, want de inschrijving start binnenkort.

20221211 101807website