Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

De naam Lions Dive & Beach Resort staat alweer een aantal maanden op de rug van onze wedstrijdshirts. Maar wat voor bedrijf gaat er schuil achter de rugsponsor? Een nadere kennismaking.

Door Jeroen Baldwin

Met enige regelmaat krijg ik de vraag ‘hé Jeroen, ik wil op vakantie naar Curaçao, heb je een tip voor me voor wat betreft accommodatie?’ Zonder uitzondering roep ik dan altijd ‘Lions Dive & Beach Resort’. Voor sommigen is dat genoeg. Anderen willen weten waarom ik juist die accommodatie aanraad. Ook daar heb ik wel een antwoord op.

Ik reisde voor de eerste keer naar Curaçao in 1989. Ik had geen hotel nodig, want ik logeerde ‘thuis’ bij mijn schoonmoeder. Van daaruit trokken we er dagelijks op uit. Richting Bándabou, naar de mooie stranden, het Christoffelpark met de hoogste berg van het eiland en het immer weer imponerende Shete Boca. We gingen ook regelmatig naar de stad, alwaar ik uren kon zitten aan de haven om vanaf het terras te kijken naar binnenkomende tankers, cruiseschepen en marinevaartuigen, waarbij dan altijd de Pontjesbrug, officieel Koningin Emmabrug geheten, open ging en de pontjes werden ingezet om de mensen van Punda naar Otrobanda en vice versa te brengen.

Op een mooie dag in 1989 gingen we een vriendin van mijn vrouw opzoeken, Sandra. Ze was aan de slag gegaan in een nieuw hotel, gelegen naast Seaquarium, het beroemde onderwaterpark van Curaçao, en aan het strand genaamd Mambo Beach. Dat kende ik wel, want het was één van mijn favoriete stranden. Daar heerste namelijk de voor mij zo typisch Caribische sfeer. Wuivende palmen, een kabbelende zee, een prachtig wit zand. Gelegen in het zand of op de ligstoelen doezelde ik daar weg op de zachte klanken van Juan Luís Guerra of andere merengue- en salsa-artiesten.

Het nieuwe hotel waar Sandra werkte, had de naam Lions Dive & Beach Resort gekregen. Destijds stond er alleen nog het hoofdgebouw, waarin anno 2017 nog altijd de lobby is gevestigd. Het viel me direct op dat het hotel opging in zijn omgeving. Het had iets koloniaals met zich, met name vanwege de grote balkons en het gebruik van veel hout. Ik kon me direct voorstellen dat het hotel een grote hit ging worden, juist vanwege de Caribische sfeer die er heerste door de typische bouw.

Er is sindsdien veel veranderd. Lions Dive & Beach Resort werd inderdaad een hit en al snel besloot het management het hotel uit te bouwen om zo tegemoet te kunnen komen aan de vele aanvragen van toeristen. Momenteel kent het hotel behalve ‘gewone’ kamers ook appartementen, suites en zelfs een penthouse. Al deze onderkomens zijn te benaderen via prachtige paden die omzoomd worden door planten, bomen en struiken. Vanuit het groen kijken hagedisjes of leguaantjes je overdag vrolijk na en ’s avonds verzorgen de kleine kikkertjes er een heerlijk, zwoel concert. Het is alsof je door de jungle loopt, de warmte altijd als een dekentje om je heen. Alle kamers, appartementen en suites hebben zeezicht, frontaal of indirect, of zijn gelegen aan een van de zwembaden. De zee is altijd en overal binnen handbereik.

Ben je eenmaal ingecheckt, dan wil je eigenlijk niet meer weg. Je hóeft ook niet meer weg, want werkelijk alles is voor handen. Om te beginnen het eigen, zeer ruime, privéstrand met veel schaduwplekken dankzij de vele palmbomen en strandhutten. Het strand van Lions Dive loopt door in Mambo Beach en Cabana Beach. Daarboven ligt de Beach Boulevard met zijn vele bars, restaurants en winkeltjes.

Om lekker te eten heeft Lions Dive & Beach Resort evenwel ook genoeg in eigen huis. Wat te denken van het Seafood Grill Restaurant Nemo? De Italiaanse lunchroom Piazza aan het grote zwembad? Of het op het strand gelegen Hemingway, waar je met de voetjes in het zand kunt genieten van heerlijke, want niet te ver gezochte gerechten en rijke cocktails? En houd je van gegrild vlees, dan kun je een klein stukje doorlopen over het strand om je bij de Grillbar tegoed te doen aan op houtskool geroosterd kwaliteitsvlees. De kabbelende branding zorgt daarbij voor het ultieme vakantiegevoel.

Lions Dive & Beach Resort bezorgt je dat typisch Caribische gevoel. Laidback, niks moet, alles mag. In al die jaren dat ik er op vakantie ben geweest én heb gewoond heb ik dat gevoel nergens anders op Curaçao gekregen. Ook als inwoner van Curaçao was ik er vaak te vinden, gewoon om weer even dat heerlijke Caribische sfeertje te voelen. Ik vat het altijd samen in één zin: Curaçao is geen Lions Dive & Beach Resort, maar Lions Dive is wel héél erg Curaçao!

Zelf noemen ze het ‘The Natural Place to Stay’ , waarbij ‘natural’ een letterlijke én een figuurlijke betekenis heeft. Dus als ze mij vragen ‘waar moet ik zijn op Curaçao?’, dan is het antwoord logisch: bij Lions Dive & Beach Resort, naturally!