Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) nam vandaag, op de dag dat de kaartverkoop startte, de eerste kaartjes voor het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) van het Nederlands vrouwenelftal in ontvangst. Zij kreeg de kaartjes van KNVB's manager vrouwenvoetbal en tevens toernooidirectrice Minke Booij. De eerste wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen op het OKT is woensdag 2 maart 2016 19.30 uur in het Kyocera Stadion in Den Haag.

Minister Schippers: "Ik leef altijd enorm mee. De laatste keer dat ik op de tribune zat wonnen we, dus misschien helpt het wel. Ik ga echt mijn best doen om er natuurlijk te zijn." Ze voegde eraan toe trots te zijn op de groei van het meisjes- en vrouwenvoetbal: “Het is de snelst groeiende sport van Nederland. Wie doet je dat na? Ik ben daar heel erg trots op.”
Booij: "Wij kennen minister Schippers als een groot sportfan die het Nederlands vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt. Dat zagen we bijvoorbeeld op het WK in Canada en ook bij het naar Nederland halen van EURO 2017. We vinden het erg leuk dat zij nu ook van plan is de OranjeLeeuwinnen aan te moedigen tijdens het OKT."
Unieke kans op deelname Olympische Spelen

Het Nederlands vrouwenelftal heeft een unieke kans op deelname aan de Olympische Spelen. Nog nooit kwam het Nederlands vrouwenelftal daarop uit. Tijdens het OKT neemt Nederland het achtereenvolgens op tegen Zwitserland, Noorwegen en Zweden. De winnaar van de groep gaat naar de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.
Thuisvoordeel

Een belangrijke reden voor de KNVB om het OKT naar Nederland te halen, was om thuisvoordeel te creëren. "Hoe groter het Oranjelegioen op de tribune, hoe groter het thuisvoordeel," zegt Booij. "Het zou fantastisch zijn als straks in maart het Kyocera Stadion en het Sparta Stadion oranje kleuren." Naast het thuisvoordeel is dit toernooi, zowel voor de fans als KNVB, een warming up voor het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 in Nederland.

Speelschema

Woensdag 2 maart
Zwitserland – Nederland (Kyocera Stadion, Den Haag)
Noorwegen – Zweden (Stadion Woudestein, Rotterdam)
Zaterdag 5 maart
Noorwegen – Nederland (Sparta Stadion, Rotterdam)
Zweden – Zwitserland (Stadion Woudestein, Rotterdam)
Woensdag 9 maart
Zwitserland – Noorwegen (Stadion Woudestein, Rotterdam)
Nederland – Zweden (Sparta Stadion, Rotterdam)

Alle wedstrijden vangen 19.30 uur aan.

Kaarten te koop vanaf zes euro
De prijs voor losse kaarten voor de duels is €10,-. Houders van een OnsOranje ClubCard krijgen 10 procent korting. Iemand die direct een kaartje koopt voor alle drie de wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal krijgt korting en betaalt €24,-. Ook groepen vanaf tien personen krijgen korting en betalen per persoon €6,- voor een duel. Gezinnen kunnen kiezen voor een speciaal familievak. Voor kinderen tot en met 14 jaar, onder begeleiding van een volwassene, is de prijs van een kaartje €6,-.

Kaarten zijn te koop bij de KNVB via www.onsoranje.nl