Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft vandaag geschiedenis geschreven door de periodetitel te bemachtigen. De nieuwkomer in de eerste klasse, welke onder leiding staat van Alex Scholte, leek de titel nog te verspelen tegen hekkensluiter Oostkapelle VR1, maar kreeg hulp van Jong Telstar.


Even leek Jong ADO Den Haag naast de periodetitel te grijpen. De jonge Haagsen kwamen tegen hekkensluiter Oostkapelle, dat nog puntloos was en geen doelpunt gemaakt had, niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat zou in principe te weinig zijn om naaste belager SVS achter zich te houden.


Zeker omdat de Capelse dames het Haagse resultaat wisten, omdat hun duel later begon. Maar uiteindelijk verloor SVS met 3-2 van Jong Telstar, waardoor Jong ADO Den Haag Vrouwen alsnog de periodetitel greep.
Over het duel tegen Oostkapelle viel weinig te vertellen. De Haagsen konden, mede door de spanning, nauwelijks kansen creëren. “Het leek wel of we tegen Hellas speelden. Tachtig procent van de wedstrijd hadden we de bal, maar we kwamen er niet doorheen. Al waren we individueel wel sterk. Zulke wedstrijden zitten er ook tussen.”


De trainer ziet het duel tegen de Zeeuwsen dan ook als een wijze les. “Het hogere doel is om deze speelsters op te leiden. Soms winnen we en soms boeken we op andere manieren winst. En dat laatste was nu het geval.”