Tegen het einde van het promotieseizoen 1988-1989 ontving FC Den Haag in het Zuiderpark het nationale elftal van Indonesië voor een vriendschappelijke krachtmeting. In Den Hoorn namen woensdag de vrouwen uit Indonesië het op tegen ADO Den Haag Vrouwen. In beide gevallen was het krachtsverschil groot.

In de aanloop naar de Interland Nederland-Indonesie van aanstaande vrijdag was het oefenduel met ADO Den Haag voor de Indonesische vrouwen een goede test van het eigen niveau. De wedstrijd trok een goed gevulde hoofdtribune en meer dan 150.000 kijkers op YouTube. Trainer Stephan Vos stuurde met onder anderen debutante Maira Boosman een jeugdig ADO Den Haag het veld in. Indonesië begon enthousiast met een eerste aanval, maar werd door de Haagse vrouwen al snel ver achteruit gedrongen. Twee Haagse corners waren een waarschuwing en vervolgens opende Floortje Bol snel de score uit een voorzet van Jill van den Ende: 1-0. 

2024 10 23 ado den haag indonesië 1

Daarna kon Indonesië zich slechts zo nu en dan aan de Haagse wurggreep ontworstelen. Het team uit Den Haag zag haar kans schoon en bleef de Indonesische doelvrouw onder vuur nemen. Cato Pijnacker Hordijk vond het net nadat een inzet van Iris Remmers was geblokt. Rond het half uur had Bol aan twee minuten genoeg om haar hat-trick te voltooien. Eerst rondde de spits een één-twee met Remmers koel af en daarna bekroonde zij een steekpass van Quinty Dupon: 4-0. Bij het naderen van de rust nog eens extra gas. Weer Bol haalde uit na een dieptepass van Anne van Egmond. Na een kaats van Annouk Boshuizen vond Van Egmond zelf het net. En net voor de thee doelpuntte Remmers na een fraaie sleep langs de keeper: 7-0.

Druk wisselend probeerde de Indonesische bondscoach in de tweede helft het bloeden te stelpen. De verdediging stelde zich dapper te weer, maar soms was er geen houden aan. Na een afgeslagen hoekschop van Van den Ende volleerde Remmers ADO Den Haag naar 8-0. Een puntgave combinatie tussen Remmers en Van Egmond werd afgemaakt door Bol. Net na het uur veerden de fans van Indonesië op toen hun elftal wat terugdeed. De treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. In plaats daarvan bereikten de Haagse vrouwen dubbele cijfers. June Burgers bracht de 10-0 op haar naam met een fraai ingekrulde vrije trap. Een van richting veranderd schot van Van Egmond was goed voor nummer 11. Met nog drie minuten te gaan slaagde Indonesië er dan toch in de eer te redden. Het laatste eindsignaal klonk net nadat Van den Ende uit een pass van Kayra Nelemans de eindstand op 12-1 had gebracht. FC Den Haag-Indonesië op 28 april 1989 eindigde in 6-0. 

2024 10 23 ado den haag indonesië 4