De allereerste wedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen tegen een team uit de Engelse Women's Super League leverde donderdag een flinke nederlaag op. Het vriendschappelijke duel in Londen met Crystal Palace eindigde in 4-0. 

Het team dat trainer Stephan Vos het gras van het fraaie trainingscomplex van Crystal Palace opstuurde, leek onder de indruk van de omgeving en de tegenstander. Dat droeg bij een desastreuze start. Binnen vijf minuten kwam de thuisclub op voorsprong door een houdbaar schot. Er waren nog geen twaalf minuten verstreken toen Barbara Lorsheyd al voor de derde keer de trieste gang naar het net had moeten maken: 3-0. 

Zonder topscorer Lobke Loonen (nog geblesseerd) en het op het WK onder 20 spelende duo Louise van Oosten en Iris Remmers hadden de Haagse vrouwen daarna moeite zich aan de Engelse druk te ontworstelen. De verdediging slaagde er wel in verder onheil te voorkomen. Palace wist nog één keer het net te vinden, maar de arbiter had buitenspel geconstateerd.

Met vers bloed trachtten de gasten na de wisseling van helft het duel een andere wending te geven. De eerste doelpoging was nu ten minste van Haagse makelij. De poging van afstand van Cheyenne van den Goorbergh miste echter kracht. In het Haagse doel zag Isa Grimmius twee schoten nipt naast verdwijnen. Kort na het uur was het toch nog eens prijs. Vos bracht daarna onder meer drie spelers in het veld die afgelopen zaterdag nog uitkwamen voor de beloften. VIctoria Boerboom slaagde er net niet in Manon van Raay te lanceren en zag daarna een schot van afstand gestopt. Aan de andere kant wist Grimmius met een goede redding een tegentreffer te voorkomen. Na zich goed vrij te hebben gekapt, vond een voorzet van Jill van den Ende geen medespeler voor het doel. Als laatste beproefde Van Raay haar geluk van ver na een prima onderschepping op het middenveld. De keeper van Palace had geen moeite haar doel schoon te houden. Als invaller voor Anne van Egmond vierde de Poolse jeugdinternational Siwa Kuprowska haar debuut voor de hoofdmacht.

Crystal Palace - ADO Den Haag Vrouwen 4-0 (3-0)

Scoreverloop: 5. Cato 1-0, 8. Larkin 2-0, 11. Larkin 3-0, 62. Atkinson 3-0

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd - Raaijmakers (46. Burgers), Noordermeer, Pijnacker Hordijk (73. Van Mierlo), Nelemans - Boshuizen (46. Glotzbach), Dupon (60. Boerboom), Van den Goorbergh, Van Raay - Viehoff (60. Van den Ende), Van Egmond (70. Kuprowska)