Sandra van Tol zal vanaf komend seizoen de technische staf van het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen gaan versterken. De 51-jarige Rotterdamse gaat fungeren als assistent-trainer van Stephan Vos en komt over van Feyenoord Vrouwen, waar haar aflopende contract niet werd verlengd.

Van Tol is geen onbekende in de (vrouwen)voetbalwereld. Zelf kwam zij onder andere uit voor Zwart-Wit ’28, SV Saestum, RVVH, VV Rhoon, BVV Barendrecht, SSS en VV Papendrecht. Toentertijd veelal actief op het hoogste vrouwenvoetbalniveau in Nederland. Daarnaast heeft Van Tol in haar carrière 83 interlands mogen spelen voor het Nederlands vrouwenelftal.

Na haar voetballoopbaan is Van Tol actief aan de slag gegaan in het trainersvak. In 2019 fungeerde zij al als assistent-trainer bij Excelsior Vrouwen, waarna zij de overstap maakte naar Feyenoord Vrouwen. Eén seizoen was zij eindverantwoordelijk voor het Beloftenelftal, toen zij als assistent-trainer bij het eerste elftal aan de slag ging. Zodoende gaat Van Tol na drie seizoenen in Rotterdam-Zuid een nieuw avontuur aan bij de club uit de Hofstad.

2024 04 25 contractondertekening sandra van tol 6

Technisch manager Annabel Toorenburg is ervan overtuigd dat met de aanstelling van Sandra van Tol, ADO Den Haag Vrouwen de juiste assistent-trainer gevonden heeft: “Sandra is al jaren actief in het vrouwenvoetballandschap en neemt daardoor een schat aan ervaring met zich mee naar het Haagse. Ze voldoet aan de specifieke kwaliteiten waar wij opzoek naar zijn om onze speelsters verder te kunnen ontwikkelen.”