Nieuws

Op woensdag 17 april vond de maandelijkse ADO Herinneringen bijeenkomst plaats in de Brasserie van het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. Kenneth van Veen, Buurtsportcoach bij Bewegen Werkt, was ook van de partij om een workshop ‘Zitfit’ te geven aan alle deelnemers die aanwezig waren. Bij deze editie van het project waren bewoners aanwezig vanuit Respect Zorg, Florence Mariahoeve en Florence Jonker Frans.

De derde woensdag van de maand betekent voor veel bewoners van woonzorgcentra in Den Haag en omstreken vaak maar één ding: een bezoek naar het Bingoal Stadion voor een nieuwe ADO Herinneringen bijeenkomst. Rond 10.30 uur kwamen enkele oude bekenden, maar ook enkele nieuwe gezichten aan in het stadion. Ondanks het bedroevende weer kwamen nagenoeg alle deelnemers met een blij gezicht binnen.

Nadat iedereen een geschikte plek had uitgekozen was het tijd voor een verrassing. ‘Vandaag zullen jullie deelnemen aan een beweegactiviteit’ wordt de ouderen verteld. En wat voor beweegactiviteit! ZitFit is een activiteit waarbij deelnemers vanuit een stoel of rolstoel in beweging komen door hun armen, voeten, hoofd en benen te gebruiken. Een leuke afspeellijst met hits van de jaren 60 werd opgezet en o.l.v. Kenneth van Veen, Buurtsportcoach bij Bewegen Werkt, kwam de groep in actie. Na een korte opwarming waren de deelnemers nagenoeg niet te stoppen en de armen en benen werden flink bewogen!

Op de gezichten van de deelnemers was af te lezen dat ze het helemaal naar hun zin hadden tijdens deze activiteit. Meerdere deelnemers gingen na afloop nog even langs bij Kenneth om hun waardering te uiten. “Bedankt voor deze hele leuke activiteit. Ik heb er echt van genoten”, gaf één deelnemer terug. “Dit moeten we vaker doen”, vertelde een ander. Al met al een hele positieve ervaring, aldus de aanwezigen.
Al dat harde werken zorgde er wel voor dat iedereen toe was aan een pauze. Gelukkig was het alweer tijd om te lunchen!

Om een belevingsrijke bijeenkomst af te sluiten werd het ‘ADO Den Haag Spelers Spel’ uit de doeken gedaan. Voormalige spelers van verschillende tijdperken van de club moesten gelinkt worden aan de juiste afbeelding en de correcte positie op het veld en de groep die het snelst alle kaarten op een rijtje had was de winnaar. Één groep deed dit in recordtijd en zij mochten zichzelf kronen tot de beste ADO Den Haag supporters van deze bijeenkomst.

Hierna was het jammer genoeg tijd om de bijeenkomst af te sluiten, maar na de fysieke en mentale oefeningen die uitgevoerd werden door de aanwezigen, kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis.
Dit gold ook voor de oud-ADO Den Haag spelers die deze dag bij ADO Herinneringen aanwezig waren: Joop Jochems, Jan Teske, Ron van Baaren, Karel Bouwens en ambassadeur Lex Schoenmaker!