Op trainingskamp in Portugal oefende ADO Den Haag Vrouwen vrijdag tegen Eintracht Frankfurt. Een week voor de hervatting van de competitie hield de Haagse formatie de Champions League-deelnemer knap in bedwang.

Op een winderig veld in de Algarve begon ADO Den Haag Vrouwen met de van PSV geleende Shanique Dessing in de basis. Tweeënenhalf jaar nadat zij in een wedstrijd tegen FC Twente een zware knieblessure opliep die haar ruim een jaar aan de kant hield, maakte de verloren dochter haar rentree in het geel en groen. In een onrustige openingsfase werd Barbara Lorsheyd als eerste doelvrouw op de proef gesteld. Zij redde bekwaam. Bij een vrije trap voor Eintracht Frankfurt stond de Haagse muur pal. Ook in de duels beet het team van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte goed van zich af. De buitenspelval hielp om de Duitse Champions League-deelnemer in bedwang te houden. 

Lobke Loonen zorgde voor het eerste Haagse gevaar. Haar voorzet werd door de Duitse afweer onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant plukte Lorsheyd de eerste corner van Eintracht uit de lucht. Na een half uur had zij geen antwoord op een schot van Freigang. Nu stond de doelpaal in de weg. Chloé Vande Velde nam van afstand het doel van de Duitsers onder vuur. De bal belandde in de armen van de Eintracht-goalie. Met een vrije trap creëerde June Burgers een goede kans voor Wiëlle Douma. Haar schot ging net naast. Bij een doorbraak van Eintracht wierp Lorsheyd zich op als reddende engel. En zo zocht  ADO Den Haag Vrouwen met een verdienstelijke brilstand de kleedkamer op. 

De Haagse ploeg begon met zes nieuwe namen aan het tweede bedrijf. Captain Lorsheyd onderscheidde zich wederom als eerste met een parade op een vrije trap. Met de nul op het scorebord liet zij zich vervangen door Isa Grimmius. De Haagse verdediging zorgde ervoor dat EIntracht niet gevaarlijk kon worden. Ook de andere bankzitters kregen speelminuten. De tegenstander wisselde eveneens volop. Bij het aanbreken van het Haags kwartiertje was de man aan het scorebord nog steeds niet in actie gekomen. Grimmius zag om de slotfase een vrije trap van de Duitsers over de lat zeilen en was ook paraat bij een dreigende uitbraak. Met een knappe puntendeling op zak stapten de Haagse vrouwen van het veld.

Karakteristieken

Eintracht Frankfurt - ADO Den Haag Vrouwen 0-0

Opstelling Eintracht Frankfurt:

Johannes - Kleinherne, Prasnikar, Freigang, Brengel, Kirchberger, Wolter, Hanshaw, Nachtigall, Dunst, Pawollek

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (C) (60. Grimmius); - Burgers (46. Vonk), Noordermeer (70. Pijnacker Hordijk), Douma (46. Stoop), IJzerman - Vande Velde (46. Van der Wal), Dankelman (46. Nelemans) - Van Oosten, Loonen (46. Susanna), Van Raay (70. Van den Ende), Dessing (46. Eijken)