Tijdens de najaarseditie van de bondsvergadering is Rob Reijenga benoemd tot bondsridder van de KNVB. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door bondsvoorzitter Just Spee.

Rob Reijenga werd in 1967 lid van de KNVB en heeft zich gedurende een periode van meer dan een halve eeuw in verschillende functies ingezet voor het Nederlands voetbal. Het meest betrokken was hij bij amateurvereniging Te Werve en ADO Den Haag. Bij beide clubs vervulde hij de rol van bestuurder.

Door de jaren heeft Rob Reijenga zich verdienstelijk gemaakte op tal van aandachtsgebieden, zoals tuchtzaken en het poolcollege. Met de komst van de plannen voor een Vrouwen Eredivisie in het begin van de jaren 2000 speelde Rob Reijenga zowel bij onze club, als landelijk, een zeer belangrijke rol in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Mede hierdoor maakt ADO Den Haag Vrouwen al vanaf de oprichting in 2007, deel uit van de Vrouwen Eredivisie. In 2017 werd Rob Reijenga voor zijn verdiensten al eens benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.

Bron en fotografie: KNVB