Na internationale krachtmetingen in Madrid en de BeNe League keerden de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen woensdag terug op Houtrust voor competitieverplichtingen. De derby tegen de jongens van Laakkwartier eindigde onbeslist.

De gasten onder 15 uit Laak grepen aanvankelijk het initiatief. De thuisploeg raakte te makkelijk de bal kwijt en bofte dat Katja Piay met een ingreep op de lijn een vroege achterstand voorkwam. Na die schrik kwam ADO Den Haag langzaam beter in de wedstrijd. Een prima combinatie leverde de eerste kans op. Floortje Bol zag haar schot uit de hoek gehaald. Haar kopbal uit de daaropvolgende hoekschop werd voor de doellijn weggetrapt. In een zeer sportief duel bleven kansen daarna schaars. Emily Nahon stuurde bijna Jasmijn Windhorst richting doel. Haar dieptepass werd net onderschept. Isa van Schaik probeerde het van grote afstand, maar haar schot miste vaart.

Na de warme chocola zagen de toeschouwers in de tweede helft meer opwindende momenten voor het doel van Laakkwartier. Victoria Boerboom zag een voorzichtige poging achteloos met de voet gestopt door de doelman. Na onderscheppingen bij de opbouw van de tegenstander mikte Windhorst eerst naast en schoot Boerboom hard over. Bol haalde van afstand uit. De keeper van Laakwartier was paraat. Een prima aanval opgezet door Isis Kolfoort en Bol eindigde met een trekbal van Isa van Schaik. Opnieuw greep de goalie in.

Terwijl de sterke Haagse verdediging Laakkwartier op afstand van het doel hield, probeerde de aanval een beslissing te forceren. Opnieuw leidde een onderschepping een mogelijkheid in. Boerboom schoot voorlangs. Een nieuwe inzet van Boerboom na een één-twee met Bol leek op weg naar de hoek. De keeper wist er nog een corner van te maken. Uit die hoekschop kopte Bol in. Ook deze laatste poging eindigde in de handschoenen van de doelman.