Nieuws

Op vrijdag 28 april is letterlijk een aftrap gegeven aan een uniek re-integratieproject genaamd ADO Den Haag Inside. Het speelveld: de Penitentiaire Inrichting (PI) van Alphen aan den Rijn. ADO Den Haag zet zich hier samen met gemeentes en partners in om de afstand tot de arbeidsmarkt voor gedetineerden te verkleinen. Binnen de muren van de PI Alphen aan den Rijn wordt er onder andere door middel van gerichte voetbaltrainingen en praktische workshops, gewerkt aan deze doelstelling. 

De Gemeente Den Haag, Gemeente Zoetermeer, PI Alphen aan den Rijn en ADO Den Haag slaan de handen ineen om een intensief trainingstraject aan te kunnen bieden aan gedetineerden. Het is een begeleidingstraject gericht op duurzame re-integratie in de maatschappij. Een traject dat binnen de muren van de PI begint, waar een plan van aanpak gesmeed wordt, waar vervolgens naar werk gezocht wordt én waar zaken geregeld kunnen worden voor een maatschappelijke bijdrage.

Na een officieel tekenmoment door vestigingsdirecteur Teun van der Plas en de gemeentes Den Haag en Zoetermeer kwamen de deelnemers zelf aan bod. Elf mannen tekenden het officiële contract en ontvingen het trainingstenue van ADO Den Haag voor de komende weken. Op dit tenue konden de deelnemers maar liefst vier sponsoren vinden: Mobiwerk, JobKans, CSU en Van Lochem. Wesley van Heugten van Mobiwerk en Kenneth de Haan van JobKans nemen de workshops voor hun rekening en leren de deelnemers onder andere om een CV te schrijven en een sollicitatiegesprek te voeren. Verder zijn bedrijven CSU en Van Lochem ook aangesloten om gezamenlijk te kijken naar mogelijke plaatsing van de groep gedetineerden.

ado pialphen2

Hierna was het meer dan tijd om lekker buiten in beweging te komen. Een intensieve training onder leiding van ADO-trainer Kees Brouwers zorgde voor veel plezier bij de deelnemers. Veel personeel van de PI was aanwezig om de eerste training bij te wonen. “Prachtig om eindelijk van start te gaan met een groep die het ook echt heeft verdiend”, gaf vestigingsdirecteur Teun van der Plas aan. Naast het aanmoedigen door het aanwezige personeel, werd er enthousiast gebonkt op de cel ramen bij elke mooie actie tijdens de partij. Al met al een zeer geslaagde eerste bijeenkomst van ADO Den Haag Inside en gezamenlijk kijken we uit naar het verdere verloop van dit mooie project!

ADO Den Haag is alle betrokkenen van de PI Alphen aan den Rijn zeer dankbaar voor de goede organisatie en het fijne ontvangst. Verder is ADO Den Haag erg verheugd met de aangesloten partners Mobiwerk, JobKans, CSU en Van Lochem.

ado pialphen3