De meiden onder 16 en onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen nemen dit Paasweekeinde deel aan het internationale toernooi om de Madrid Football Cup. In dit liveblog volgen we de verrichtingen van de Haagse meiden op de voet.

Het Haagse gezelschap landde donderdag in de Spaanse hoofdstad voor het toernooi om de Madrid Football Cup.

Op het fraaie Centro Polideportivo Municipal de Alcobendas José Caballero openden de meiden onder 17 vrijdag het bal tegen de leeftijdgenoten van Barcelona. De bekerhouder van het laatste toernooi kwam tegen het team van de trainers Marten Glotzbach en Gert-Jan Dupon via een strafschop al snel op voorsprong. Uit een corner volgde een tweede tegentreffer. Na de korte break was ADO Den Haag wat feller en bood goed weerstand. Kansen om wat terug te doen, bleven helaas uit.

Daarna namen de meiden onder 16 - de jongste deelneemsters aan het toernooi - het in de andere poule op tegen de meiden onder 17 van Club de Fútbol Femenino Madrid. Voor eigen publiek zetten de Madrileense meiden hoog druk. De Haagse meiden verdedigden goed, maar ook zij kwamen op achterstand uit een penalty. Pogingen de tegenstander met gelijke munt terug te betalen strandden, omdat de aanval niet goed in stelling kon worden gebracht.

Aan het eind van de middag traden de meiden onder 17 aan tegen Real Madrid. Vechtend als leeuwinnen hielden zij lang gelijke tred met de tegenstander. Via een frommelgoal kwam de Koninklijke op 1-0. Gesteund door het publiek bezorgde ADO Den Haag Real nog wel de bibbers, maar in de score kwam geen verandering meer.

De meiden onder 16 zorgden tegen Aston Villa voor het eerste Haagse succesje. In een aantrekkelijke wedstrijd had de ploeg van Alex Scholte, Lisa Guijt en Victor de Zeeuw het beste van het spel. Een beloning in de vorm van een treffer bleef uit. In de slotminuut voorkwam Simone Hillenaar met een prachtige redding een tegengoal en zo sleepte haar ploeg in ieder geval een puntendeling uit de strijd: 0-0.