Met het duel tegen Roda JC Kerkrade staat er wederom een kraker op het programma. Net als Telstar, de vorige tegenstander, staat de ploeg uit Kerkrade dicht bij ADO Den Haag op de ranglijst. Een overwinning zal daarom extra zoet maken voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Voor de camera van ADO TV blikte aanvoerder Boy Kemper vooruit op het treffen met Roda JC. "Als we winnen doen we belangrijke zaken en dan wordt de lange busrit terug een stuk lekkerder."

"Roda JC gaat met hetzelfde idee de wedstrijd in als, want zij moeten ook winnen. Ik verwacht een duel waarin veel strijd geleverd wordt en waar voor iedere meter gevochten wordt. Wie het hardste werkt, gaat die wedstrijd winnen." De vorige ontmoetingen met de club uit Kerkrade vielen niet allemaal in het voordeel van de Hagenaars. Toch kan ADO op dit moment vertrouwen putten uit een mooie statistiek: de club is al zes uitduels op rij in de competitie ongeslagen. Kemper: "Dat is een mooie statistiek. Het geeft aan dat we een moeilijk verslaanbare ploeg zijn. Die lijn moeten we doortrekken tegen Roda JC."

De volgende drie potten zijn tegen ploegen die als concurrenten voor een plek in de play-offs kunnen worden beschouwd. Het zullen daarom bepalende weken worden voor de Haagse club. "De resterende wedstrijden beschouwen we stuk voor stuk als finales. Er is geen weg meer terug, we moeten gewoon zoveel mogelijk van de wedstrijden winnen." Als aanvoerder probeert hij daarin zijn rol te pakken en van waarde te zijn. "We moeten als groep bij elkaar blijven en daarom probeer ik veel met de jongens te praten en ze scherp te houden." 

Bekijk het gehele interview met Boy Kemper bij ADO TV in aanloop naar het duel tegen Roda JC hieronder.