De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zorgden donderdag in het Zuiderpark voor een boeiende botsing van spelstijlen in de wedstrijd tegen de jongens onder 15 van WIK.

In hun vooruit geschoven competitiewedstrijd speelden de meiden hun vertrouwde flitsende combinatievoetbal. WIK stelde daar hun wat individuelere Mediterrane speelstijl tegenover. ADO Den Haag begon het duel met de klassieke Engelse lange bal richting de vleugel. Linksbuiten Isis Kolfoort gaf direct een prima voorzet. De hakbal van Inge van Lenthe eindigde in de handen van de keeper. WIK antwoordde snedig. Doelvrouw Simone Hillenaar dook een aanvaller de bal van de voeten en greep ook een vrije trap. Na een kwartier kwam WIK toch op voorsprong. De ADO-meiden herhaalden daarna hun bijna succesvolle aftrap van de start. Kolfoort zocht haar tegentander op, speelde hem soepel uit en zag haar scherpe trekbal via een verdediger in de touwen belanden: 1-1.

Daarna kreeg ADO Den Haag een overwicht. Een voorzet van Nathalja Wijnants misleidde de keeper, maar vond geen Haags hoofd. De daaropvolgende voorzet van Kolfoort eindigde in handen van de doelman. Die was daarna bij een dieptepass Van Lenthe te snel af. Een poging van Danique Boerboom ging rakelings over. Terwijl een enkele supporter zich van het Zuiderpark richting Bingoal Stadion spoedde voor de bekerkraker ADO-Go Ahead (mannen) slaagden de meiden er niet meer in nogmaals het net te vinden. WIK scoorde na de hervatting wel en bleef daardoor uiteindelijk baas in eigen huis: 2-1.