Op een zonovergoten Houtrust en in Maasdijk schoten de meiden onder 16 en onder 17 en het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen zich zaterdag warm voor het nieuwe seizoen, met wisselende resultaten.

Het team van het trainerstrio Alex Scholte, Lisa Guijt en Victor de Zeeuw vocht een boeiende krachtmeting uit met de leeftijdgenoten van VV Alkmaar. De gasten zorgden in verschillende fases voor veel druk, maar de Haagse verdediging en doelvrouw Simone Hillenaar gaven geen krimp. Aan de andere kant creëerde de Haagse ploeg regelmatig mogelijkheden. In het eerste bedrijf joeg Victoria Boerboom de bal uit een vrije trap net over. Floortje Bol werd na een onweerstaanbare rush door het hart van de verdediging ternauwernood door de goalie van scoren gehouden. Een kopbal van Sam van den Akker kwam terug van de lat. Jasmijn Windhorst en Isis Kolfoort stuitten op de doelvrouw en toen Windhorst die later kansloos passeerde, voorkwam de binnenkant van de paal een verdiende beloning. In de tweede helft raakte de brandstof langzaam op. Boerboom nam het doel nog twee keer onder vuur, maar zonder tastbaar resultaat.

Tegen de vrouwen van Eldenia zorgde de door June Burgers gelanceerde Shannon Tabi bijna voor een Sparta-start van de beloften. De doelvrouw wist haar schot te stoppen. Enkele minuten later was het toch prijs toen Anne van Egmond Tabi de diepte in stuurde. De bal verdween nu onhoudbaar in de korte hoek: 1-0. Ondanks de felle tegenstand bleef de ploeg van trainer Bianca Koppers daarna kansen scheppen. Zenna van Delft veroverde de bal na een misverstand in de verdediging van Eldenia en liet de doelvrouw kansloos met een lob: 2-0. Bij onder meer een lob van Tabi (lat) bleef het doel wel gespaard. Eldenia maakte daarvan gebruik door de achterstand te halveren. Nog voor de pauze herstelden de beloften de marge. Van Egmond speelde nu Celine van der Toorn knap vrij en zij toonde zich een koele killer: 3-1.

Na nieuwe zuurstof te hebben getankt, nam de thuisploeg geen gas terug. Direct na de thee trof Van Egmond de lat. De sluitpost van Eldenia stond lang nieuw succes in de weg. Toen invalster Iris Remmers met haar eerste actie een strafschop had afgedwongen, was er geen houden meer aan. Van elf meter gaf Nikki van den Burg de doelvrouw niet eens de kans om te reageren: 4-1. De gasten deden in de slotfase nog iets terug uit een corner. De repliek van Jill van den Ende was een kogel in het dak van het doel. Voor de slagroom op de taart zorgden Myrthe Korstanje en Remmers. Korstanje zette met een onnavolgbare actie Remmers vrij voor het doel en zij schoof het leer via de paal tegen de touwen: 6-2.

Op bezoek bij de jongens onder 15 van Maasdijk schoten ook de meiden onder 17 uit hun slof. Na twee weken trainen maakten de gasten de dienst uit met prima positiespel en goede combinaties. Al in de derde minuut was Maaike van Dongen dicht bij de openingstreffer. Opgelucht ademhalend lieten de gastheren zich direct daarna de bal afpakken door Wiktoria Kuprowska, die haar ploeg alsnog een snelle voorsprong schonk: 0-1. Nadat de scheidsrechter een treffer van Maasdijk had afgekeurd, gingen de Haagse meiden door op de ingeslagen weg. Kuprowska profiteerde van een onzuivere terugspeelbal en trof opnieuw doel. Na een vloeiende aanval opgezet door Dailindy Duyvesteijn mikte de bal op de paal. Kuprowska was er als de kippen bij om haar hat-trick te voltooien: 0-3. Maasdijk werd geen kans gegund om terug in de wedstrijd te komen. Nog voor de rust doelpuntte Kuprowska voor de vierde maal en vervolgens joeg Tesja Kartomo de bal van 25 meter nog eens tegen het nylon: 0-5. In de tweede helft bleef de ploeg van trainer Marten Glotzbach de lakens uitdelen. Dat leidde ook tot nieuwe mogelijkheden, maar het vizier was niet altijd goed afgesteld. Ten slotte gaf Felicia de Zeeuw de meegereisde supporters toch nog eens reden tot juichen door zich goed vrij te spelen en de keeper kansloos te passeren: 0-6.

Actiefoto`s: Carlo Bol