Hoewel vlakbij het strand en de zee van de Costa Dorada wenken, concentreren de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen zich tijdens hun trainingskamp in Catalonië vrijwel volledig op het voetbal.

Ook op de tweede dag van hun trainingskamp lieten de meiden onder 17 het strand links liggen. `We zijn er alleen langs gefietst en gelopen`, zegt captain Quinty Dupon. `We hebben hier ook best wel een druk schema.` Op donderdagochtend stond weer een training op het programma, voorafgaand aan een oefenwedstrijd in de avond. `Die training was niet echt wedstrijdgericht. Wel hebben we veel afgewerkt op het doel.`

De meiden onder 17 vóór hun Catalaanse krachtmeting met een bedankje aan de sponsors van hun trainingskamp.

In Salou trad het team van de trainers Marten Glotzbach en Gert-Jan Dupon `s avonds in het strijdperk tegen de meiden onder 18 van Fundació Reus. `Het wa een erg leuke wedstrijd en best spannend`, oordeelt Quinty. `De tegenstanders waren technisch goed, maar lagen wel heel snel op de grond`, verhaalt wingback Sue van der Made. `Voetballend waren wij beter. We kwamen eerst 1-0 achter. Dat was onterecht, want het was buitenspel, maar we speelden zonder grensrechters. Daarna maakte Celine van der Toorn met een intikkertje gelijk.` In een bloedstollende slotfase wierp Shannon Tabi zich ten slotte op als matchwinner: 2-1.

Vanavond woont het Haagse gezelschap in Camp Nou de Champions League-kraker tussen de vrouwen van Barcelona en Wolfsburg bij. `Daar hebben wij met z`n allen heel veel zin in`, verheugt Sue zich al. Zij kijkt vooral uit naar de gezelligheid en de sfeer die zij daar in een vol stadion met haar teamgenoten gaat meemaken.