ADO Den Haag Vrouwen trad woensdagavond aan als tegenstander van SC `t Gooi in een geslaagde benefietwedstrijd voor Oekraïense vluchtelingen. Het duel bracht ruim 1.800 euro op voor het goede doel.

ADO Den Haag Vrouwen was graag ingegaan op de uitnodiging van de vrouwen van SC `t Gooi om als tegenstander in de benefietwedstrijd in Hilversum te fungeren en bracht een sterk team in het veld. Zo`n 350 toeschouwers zorgden voor een sfeervolle entourage. Na de aftrap door de burgemeester van Hilversum zagen zij in de eerste helft international Barbara Lorsheyd haar doel schoon houden, terwijl Akke van den Born en het aanstormende talent Anne van Egmond (2) voor ADO Den Haag Vrouwen het net wisten te vinden. Na de pauze troffen ook Romy Speelman, Gina Viehoff, Nikki IJzerman (2) en de Jong Oranje Leeuwinnen Gwyneth Hendriks en Liz Rijsbergen doel voor de Haagse vrouwen. Bij die negen treffers bleef het. Trainer Sjaak Polak zat nog niet op de bank, maar woonde het duel wel als toeschouwer bij.

Zowel de opbrengst van de kaartverkoop als een deel van de horeca-opbrengst van de wedstrijd komt via Stichting Danya Fund ten goede aan Oekraïense vluchtelingen.

De speelsters van SC `t Gooi en ADO Den Haag Vrouwen broederlijk verenigd na hun benefietwedstrijd voor Oekraïense vluchtelingen.