Als alternatief voor het afgelaste beloftentoernooi van Sv Loil werkte het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen vrijdag aan de linker Maasoever een minitoernooi af met Feyenoord en Excelsior. In twee duels van 45 minuten liet het team van trainer Stephan Vos het net negen keer bollen.

Nadat Feyenoord en Excelsior het toernooi bij LMO hadden afgetrapt, namen de Haagse beloften het eerst op tegen de club uit de Kuip. Binnen 30 minuten was de klus al geklaard. Akke van den Born opende de score door een hoekschop ineens in het doel te draaien. Na een succesvolle dribbel vergrootte Liz Rijsbergen de voorsprong door het leer keihard in de korte hoek te jagen. Goed doordekken leidde daarna tot een kans voor Manon van Raay, die de topschutter van de meiden onder 17 vorig seizoen ijskoud verzilverde: 3-0.

Ook tegen Excelsior zorgde het beloftenteam voor een Max Verstappen-start. Op aangeven van Katelyn Hendriks opende Rijsbergen in de 5de minuut de score. Nog voor er 20 minuten waren verstreken had Rijsbergen een hat-trick op haar naam gebracht. Eerst benutte zij een goede pass van Rozalin Özdemir en vervolgens lag goed verdedigend werk van Hendriks aan de basis van de 3-0.

Een nieuwkomer in het beloftenteam, de Canadese Sarah Lewis, bracht uit een pass van Julia Banwari de stand op 4-0. De doelvrouw van Excelsior wist daarna Van Raay van scoren te houden, maar was in de rebound kansloos tegen de uithaal van Rijsbergen. De laatste minuut was goed voor nog een Haags hoogtepunt. June Burgers stuurde Lewis de diepte in en zij sloeg vanaf 30 meter toe met een afgemeten lob: 6-0.