ADO Den Haag Vrouwen is goed aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 4-0 zege op OH Leuven. Terwijl de jeugdinternationals nog afwezig waren, maakte een aantal nieuwelingen al hun debuut in de hoofdmacht. Celainy Obispo (2) en Ilham Abali tekenden voor hun eerste officiële treffers. Het laatste doelpunt kwam op naam van Paola van der Veen, die momenteel met ADO Den Haag Vrouwen meetraint en voor het eerst in ruim vier jaar weer in het groengele shirt te bewonderen was.

Woensdag wacht de tweede tegenstander in de voorbereiding en opnieuw geen onbekende. Anderlecht en ADO Den Haag Vrouwen stonden in het kader van de BeNe League al zesmaal tegenover elkaar. Viermaal won de Residentieclub, tegenover twee nederlagen. Tijdens die zes duels vielen dertien Haagse en zeven Belgische treffers.

Afgelopen seizoen werd Anderlecht voor de zesmaal kampioen van België. Na de tweede titel op rij, trok de club onder meer de Belgische international Jana Coryn en de Roemeense international Laura Rus aan. Vrijdag speelde de ploeg al vriendschappelijk tegen PSV. Dankzij twee doelpunten van Mariam Toloba, afkomstig van KAA Gent, won Anderlecht met 1-2.

De oefencampagne geldt voor de Belgen als voorbereiding op de voorronde van de Champions League. Daarin nemen ze het vanaf 7 augustus in eigen huis op tegen de landskampioenen van Griekenland (PAOK FC), Noorwegen (LSK Kvinner) en Noord-Ierland (Linfield Ladies).

De wedstrijd Anderlecht - ADO Den Haag Vrouwen wordt op woensdag 31 juli gespeeld in het Lotto Park, gelegen aan de Théo Verbeecklaan 2 in Anderlecht. Aftrap is om 17:00 uur.

Tekst: Ivo Schimmel