Na een voorbereiding met vijf zeges en drie remises begint komende zondag (16.45 uur) het echte werk weer, met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ondertussen is de transfermarkt nog een ruime maand open. Voor ADO TV een geschikt moment om de belangrijkste thema’s door te nemen met Manager Voetbalzaken Jeffrey van As.

 

Over de voorbereiding
"Negatief was de afzegging van PAOK. Daardoor misten we een belangrijke test in de voorbereiding. Nu konden we de beoogde basiself alleen testen tegen Kortrijk en OH Leuven. Verder was het niet heel anders dan in de afgelopen seizoenen. Natuurlijk wil je de selectie altijd snel op orde hebben, maar in de voorgaande jaren hebben we de ploeg ook pas in een later stadium versterkt. Deze kant lijkt het nu ook op te gaan. We willen er zeker nog spelers bij hebben.”

Over de doorstroom van talenten
“Het positieve aan de voorbereiding was dat veel jonge spelers de kans kregen. De doorbraak van talenten uit eigen kweek is de laatste jaren wat achterwege gebleven. Daarom zijn we blij dat Jong ADO Den Haag nu in de Derde Divisie instroomt. Spelers in de categorie 12 tot 15 worden vaak weggehaald door de grote clubs, maar dat komt vooral omdat we ze nog niet kunnen beschermen met een contract. Dat mag pas als ze 16 jaar oud zijn. Maar we proberen absoluut de grote talenten vroegtijdig vast te leggen, zoals we recent met Hugo Wentges en Kilian Nikiema hebben gedaan. Daarmee voorkom je dat ze naar een grotere club gaan.”

Over de zoektocht naar versterking
"We zijn voorin het meest kwetsbaar voorin. Sheraldo Becker, Melvyn Lorenzen, Ricardo Kishna en Yuning Zhang zijn weggegaan. We zijn druk bezig om ons in deze linie te versterken. Dat gaat langzaam, maar heeft ook te maken met de middelen die we hebben en de regels die we stellen. Maar men kan nog zeker wat verwachten. Kwaliteit gaat wel boven snelheid. Overigens is het absoluut niet zo dat transfers moeilijker te realiseren zijn door de vakantie van Henrik-Jan Rinner (interim-directeur, red.). Vorig jaar hebben we ook de transfer van Bjørn Johnsen afgerond terwijl Mattijs Manders en Henrik-Jan op vakantie waren. We hebben dagelijks contact met elkaar.”

Over Alessio Da Cruz
"Ik ga niet ontkennen dat we zeer geïnteresseerd zijn in Alessio. Het is een talentvolle speler, die vorig jaar op huurbasis in de Serie B speelde. Hij kan hier een betere speler worden en we hopen dat zijn club (Parma, red.) dat ook inziet. Hij wil graag naar ons toe, maar heeft meerdere opties.”

Over proefspeler Michiel Kramer
“Michiel kent de club goed en is hier weggegaan voor een groot bedrag. Zijn laatste keuzes pakten wat minder goed uit, maar Michiel wil nog wil laten zien wie hij is. Wie weet gebeurt dat bij ADO Den Haag, met veel goals. Hij gaat tot dusver fluitend mee. Nu is het zaak om te kijken of we er snel uit kunnen komen.”

Over Nasser El Khayati
"Natuurlijk is dit een dossier met de nodige zorgen. Wij snappen dat Nasser heel graag naar Qatar wil, maar een overstap van hem moet ook goed zijn voor ADO Den Haag. We gunnen hem het allerbeste en hij ons hopelijk ook, maar tot nu toe is er nog geen sprake van een akkoord. Omdat hij bezig is met een transfer, vonden wij het beter om hem in de luwte te zetten."

Over Wilfried Kanon
"Rond Wilfried speelt er altijd veel, maar voor hem is nog niet het juiste bedrag op tafel gekomen. Hij is vandaag weer aangesloten na de Afrika Cup-deelname en blijft hier voorlopig nog.”