De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen hebben het internationale jeugdtoernooi van Girls Soccer Nederland vrijdag besloten met een zege op IFK Göteborg. De meiden onder 14 verloren in het laatste duel met 3-1 van FC Paris.

Op de slotdag van het toernooi begonnen de meiden onder 16 met een walk-over tegen Hannover 96, dat al naar huis bleek te zijn gereisd. In de ontmoeting met KAA Gent kwam ADO Den Haag te laat op stoom. De eerste corner van Gent leverde direct een tegentreffer op. June Burgers voorkwam met een goede tackle een nieuwe doorbraak, maar de Belgen liepen toch verder uit naar 2-0 en 3-0. Pas toen deden de Haagse meiden echt iets terug. Sadeyah Rosa schoot eerst over, omspeelde daarna de doelvrouw en schotelde Ilaya Pata een kans voor die de linksbuiten dankbaar accepteerde: 3-1. Toen Myrthe Korstanje Rosa opnieuw richting doel stuurde, vond de spits feilloos de hoek. De tijd was echter te kort om nog gelijk te maken.

In de wedstrijd om de elfde plaats tegen IFK Göteborg kende ADO Den Haag de slechtst denkbare start. Doelvrouw Isa Grimmius schoot de bal vol in het gezicht van de Zweedse spits en zag het leer pardoes in de bovenhoek belanden. Dit keer sloegen de Haagse meiden direct terug. Louise van Oosten joeg in het Zweedse strafschopgebied net zo lang op de bal tot zij het speeltuig veroverd had en hard in de hoek kon jagen: 1-1. Dat was precies de opsteker die het team van trainer Marten Glotzbach nodig had. Ravalcheny van Ommeren vond met een voorzet op maat het hoofd van Manon van Raay en de Zweedse goalie moest zich opnieuw gewonnen geven. Nadat Van Raay met nog een kopbal de lat had getroffen, schotelde Jill van den Ende haar een nieuwe mogelijkheid voor uit een ingestudeerde vrije trap. De spits met het rode haar kende opnieuw geen genade. Voor een passend slotakkoord zorgden Rozalyn Özdemir (voorzet) en afmaker Rosa: 4-1.

De meiden onder 14 troffen vrijdag Feyenoord onder 15 als eerste tegenstander. Uit een vrije trap op 25 meter van het doel liet Zoey Groenendijk de bal als een granaat inslaan in de bovenhoek: 1-0. Uit de aftrap joeg de Rotterdamse spits de bal vanaf de middenlijn maar net naast het doel. Toen de geschrokken doelvrouw Bo van den Bosch daarna de bal niet klemvast kreeg, was het alsnog gelijk. Shannon Tabi schonk haar ploeg bijna een nieuwe voorsprong, maar de lat voorkwam dat. Feyenoord was daarna wel twee keer succesvol. Trainer Stephan Vos stuurde Nikki van den Burg mee naar voren en toen de goalie van Feyenoord een vrije trap van Groenendijk liet glippen, bracht zij de eindstand op 2-3.

Tegen FSV Gütersloh richtten de Haagse meiden zich snel weer op. Lynn Verhoeff slalomde in de eerste minuut direct door de Duitse verdediging, zag haar schot gekeerd door de paal, maar Van den Burg benutte de rebound: 1-0. Binnen de kortste keren moest de man aan het scorebord opnieuw aan het werk. Dailindy Duyvesteijn bereikte met een ingooi Van den Burg en zij bewees dat je zelfs vanaf de achterlijn de verste bovenhoek kan vinden. De wedstrijd leek daarmee al gespeeld. Asude van Oosten bracht nummer drie op haar naam met een diagonaal schot in de hoek. En Karlijn Keuters gaf de Duitse doelvrouw geen kans na een steekpass van Senna Smulders: 4-0.

In de wedstrijd tegen FC Paris om de dertiende plek kwamen de Haagse meiden opnieuw vroeg op voorsprong. Na een schot van Groenendijk werkte Tabi de bal over de lijn. Daarna ging voor ADO Den Haag echter langzaam het licht uit en liepen de Parisiennes - onder meer via een pingel - uit naar 3-1.

Actiefoto`s: René Jansen.