De meiden onder 14 van ADO Den Haag Vrouwen hebben hun eerste kampioenschap behaald. Na de zwaarbevochten zege op VEP van woensdag werd zaterdag Rijnsburgse Boys met het kleinste verschil verslagen en zo passeerde het team van trainer Stephan Vos VVSB en Voorschoten `97 op doelsaldo. De meiden onder 16 speelden in hun laatste competitiewedstrijd met 2-2 gelijk bij SJC.

Aangemoedigd door een tweet van Mandy van den Berg - die de vrouwen van ADO Den Haag in 2012 naar het eerste landskampioenschap leidde - begonnen de meiden onder 14 ijzersterk aan de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. In de wetenschap dat alleen winst goed genoeg voor de titel zou zijn, sloeg het team in de tweede minuut direct toe. Met een steekpass vanaf de middenlijn lanceerde Celine van der Toorn Amanda de Leur. Tegen haar vroegere club schoot de spits feilloos in: 0-1. Kort daarna kwam die kostbare voorsprong in gevaar bij een Rijnsburgse uitbraak. Nikki van den Burg was net op tijd om de bal van de lijn te glijden. Ook bij een tweede mogelijkheid kwam ADO Den Haag met de schrik vrij. Karlijn Keuters was dicht bij een tweede Haagse treffer, maar de keeper wist haar inzet op het nippertje te toucheren.

Na een rommelig begin van de tweede helft wisten de Haagse meiden hun tegenstanders steeds verder van de goal te houden. Aan de andere kant kregen Asude van Oosten en Shannon Tabi de kans hun ploeg in veilige haven te loodsen. De paal voorkwam beide malen een vreugdeuitbarsting. Het laatste fluitsignaal bracht de zekerheid dat het de meiden in de voorjaarscompetitie was gelukt om de eerste titel binnen te halen. Na de uitreiking van de kampioensschaal werd het succes gevierd met vuurwerk en een spontane duik in een Rijnsburgse sloot.

De meiden onder 16 sloten hun eerste seizoen af met een verdienstelijk gelijkspel tegen SJC. Schaduwspits Manon van Raay nam in Noordwijk beide treffers voor haar rekening.

Het beloftenteam oefende zaterdag tegen de jongens onder 15 van RKDEO. De ploeg uit Nootdorp kwam vroeg aan de leiding. Voor de rust maakte Naomi Piqué uit een pingel gelijk. In de tweede helft nam RKDEO steeds meer afstand en liep de score op tot 8-1.

Foto`s: René Jansen.