ADO Den Haag kan dubbel nieuws naar buiten brengen op deze vrijdagmiddag. Maarten Rieder en Hugo Wentges hebben hun eerste contract getekend bij ADO Den Haag. Rieder (19) tekende voor twee jaar met een optie voor nog een jaar, Wentges (17) zette zijn krabbel onder een driejarige verbintenis.

Rieder is een dynamische middenvelder, die al vaak zijn visitekaartje afgaf in de beloftenploeg en daarom ook al acht keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat. “Maarten is een allround middenvelder met een goed loopvermogen”, zegt Manager Voetbalzaken Jeffrey van As over het talent. “Hij is een harde werker en een balveroveraar, maar pikt ook altijd en overal zijn doelpuntjes mee. Maarten heeft dit seizoen in alle facetten van het voetbal enorme stappen vooruit gezet en moet nu doorgroeien naar het niveau van de Eredivisie.”

Wentges is niet alleen een veelbelovende doelman, maar ook jeugdinternational van Nederland. Hij was deze maand nog als derde keeper met Oranje onder 17 mee naar Ierland, waar het jeugd-EK gewonnen werd. “Door zijn lengte en uitstraling is het voor veel aanvallers lastig om te scoren bij Hugo. De kersverse Europees kampioen heerst in de zestien meter. Hugo heeft dit seizoen al diverse malen op het stadion getraind en daar kwamen zijn kwaliteiten absoluut naar boven. Hij is één van de grote keeperstalenten die wij in onze opleiding hebben”, aldus Van As. Komend seizoen zal Wentges onder de lat staan bij ADO Den Haag onder 19.

ADO Den Haag wenst Maarten en Hugo veel succes in de komende jaren. Er volgen later interviews van ADO TV met de twee talenten.

wentges